Boris Hanžeković memorijal obogaćen za prvu atletsku konferenciju koja promiče znanje, vještine i poznanstva u svijetu atletike

U sklopu 73. Boris Hanžeković memorijala u subotu 9. rujna s početkom u 12 sati u Hotelu Hilton Garden Inn održat će se prva atletska konferencija čiji će cilj biti okupiti vrhunske atletske stručnjake i poznata imena iz svijeta atletike.

Glavni cilj konferencije tiče se promicanja atletike te širenja novih znanja, vještina i poznanstva koja će postati temeljni projekt u sklopu Boris Hanžeković memorijala da bi se atletski spektakl u Zagrebu još više obogatio ne samo u sportskom, već i edukativnom smislu.

Program konferencije sastojat će se od dva panela i jednog predavanja. Prvi panel pod nazivom „Prednosti organizacije velikih sportskih događaja“ okupit će predstavnike Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora, World Athleticsa i organizatore iz serije World Athletics Continental Toura. Cilj je pokazati kako velika sportska događanja utječu na popularnost sporta i privlačenje publike, ali osim sportskog dijela istaknut će se i prednost gospodarske organizacije od razvoja sportske infrastrukture do poticanja sportskog turizma.

Drugi panel pod nazivom World ranking sustav“ predstavit će novi sustav kvalificiranja za velika atletska natjecanja. Cilj je educiranje trenera, menadžera kao i samih atletičara o novom sustavu kao i raspravu o sustavu. Kraj konferencije predviđen je za predavanje vrhunskog i svjetski poznatog atletskog trenera koji će kroz svoje radno iskustvo i rad educirati domaće atletske stručnjake. Prikazat će specifičnosti treninga za pojedine atletske discipline, a naglasak će biti na posebne segmente treninga čiji razvoj doprinosi stvaranju vrhunskog rezultata.

Na konferenciju se možete prijaviti putem linka na našoj web stranici. https://zagreb-meeting.com/bhm-konferencija/

Podsjećamo, miting se održava na tri lokacije u gradu Zagrebu – u petak 8. rujna očekuje nas drugi po redu Zagreb City Challenge na Trgu bana Josipa Jelačića. Drugi dan rezerviran je za deveti memorijal Ivana Ivančića na zagrebačkim fontanama, dok nas glavni atletski spektakl 73. Boris Hanžeković memorijal očekuje u nedjelju, 10. rujna na stadionu Mladosti.