ZAGREB CITY CHALLENGE

U svojem 72. izdanju, Boris Hanžeković memorijal donio je još jednu novost u program jednog od najjačih svjetskih mitinga iz WA Continental Tour Gold serije – vrhunsku atletiku na Trg bana Jelačića.

Središnji gradski trg će 9. rujna biti poprište Zagreb City Challengea, u sklopu kojeg će biti održano natjecanje atletičarki u skoku s motkom i troskoku te atletičara u skoku u dalj. Ovakva atletska natjecanja u samom središtu grada i predstavljaju pravu atrakciju za gledatelje jer vrhunske atletičare i rezultate mogu gledati iz neposredne blizine. Dobri primjeri su natjecanja motkaša na glavnom kolodvoru u Zürichu i gradskom središtu Lausanne te Golden Roof Challenge u Innsbrucku.

U prvom izdanju Zagreb City Challengea Zagrepčani i njihovi gosti vidjet će neke od najboljih svjetskih atletičarki i atletičara. Rekord mitinga u skoku s motkom, koji s 4.50 drži bivša svjetska prvakinja Fabiana Murer, napadat će, tako, osvajačica brončane medalje na Europskom prvenstvu u Münchenu Tina Šutej, dok će u skoku u dalj nastupiti i Marquis Dendy, čiji je osobni rekord 8.42 metara.