Kraljica diska: Sandri Perković šesto uzastopno europsko zlato!

Sandra Perković je na Europskom prvenstvu u Münchenu šesti put uzastopce osvojila zlatnu medalju u bacanju diska, što će biti teško, a vjerojatno i nemoguće bilo kome ponoviti.

Najbolja hrvatska sportašica je prije bavarske prijestolnice zlatna bila i u 2010. u Barceloni, 2012. u Helsinkiju, 2014. u Zürichu, 2016. u Amsterdamu te 2018. godine u Berlinu. Nitko drugi u povijesti europske atletike nema više od četiri naslova u jednoj disciplini.

U Münchenu je naša diskašica imala veliku i ravnopravnu suparnicu u olimpijskoj doprvakinji iz Tokija Kristin Pudenz. Njemica je u drugoj seriji bacila disk 65,05 metara, na što je Perković odgovorila sa 65.77. Sandra nakon toga ulazi u probleme s dva neispravna hica, a Pudenz u trećoj seriji baca 66,93 i drži vodstvo do pete serije.

Tada Sandra ponovno dolazi do vodstva s 67.95, što se činilo nedohvatljivim za Pudenz čiji je osobni rekord bio 67.10. No, u petoj seriji je njezin disk letio, letio i sletio do osobnog rekorda, no tih 67.87 je ipak bilo za osam centimetara kraće od hica koji je bacila Perković.

Budući da se u šestoj seriji više ništa nije promijenilo, Perković je uzela zlato, a Pudenz srebro. Treća je sa 65.20 bila još jedna Njemica, Claudine Vita, dok je naša Marija Tolj sa 63.37 zauzela vrlo dobro šesto mjesto.

Jedva čekamo proslaviti sve ove uspjehe naših atletičarki i atletičara na Memorijalu Borisa Hanžekovića!