Matea srebrna u maratonu, Filip europski prvak u bacanju kugle!

Foto: Športová fotografia Pavol Uhrin

Fantastičan je bio prvi dan Europskog prvenstva u Münchenu za hrvatsku atetiku. Nakon što je Matea Parlov Koštro osvojila srebrnu medalju u maratonu, što je rezultat koji možemo nazvati povijesnim i senzacionalnim, Filip Mihaljević je dan zaključio zlatnom medaljom u bacanju kugle!

Iako je naš rekorder bio najuspješniji europski bacač kugle na Svjetskom prvenstvu u Eugeneu, iako ni sam nije bježao od uloge jednog od favorita za medalju, pa i onu zlatnu, fascinantan je način na koji je došao do te medalje.

Mihaljević je natjecanje otvorio hicem od 20,37 metara, nakon čega je rastao iz hica u hitac. Nakon 21,05 u drugoj seriji, vodstvo je s 21,27 preuzeo u trećoj i do kraja ga više nije ispuštao. Štoviše, s 21,53 u četvrtoj seriji postavio je pretešku zadaću za sve suparnike, uključujući i Armina Sinančevića (21,39 m) i Tomaša Staneka (21,26 m), koji su mu do tada bili ravnopravni.

Filip je sjajan finalni nastup okončao hicem od 21,88 što mu je najbolji rezultat sezone i najavio mogući napad na 22 metra do kraja sezone. Zašto ne baš 10. rujna na Memorijalu Ivana Ivančića pokraj zagrebačkih fontana, gdje će mu suparnici biti svi najbolji svjetski kuglaši predvođeni Ryanom Crouserom?!