Blanka Vlašić objavila kraj atletske karijere!

Blanka Vlašić objavila je kraj svoje blistave atletske karijere u kojoj je, između ostaloga, osvojila dvije olimpijske i devet medalja sa svjetskih i europskih prvenstava te bila proglašena najboljom atletičarkom i sportašicom Europe i svijeta. Šest puta je bila je proglašena i najboljom sportašicom Hrvatske.

Blankina karijera je velikim dijelom obilježena upravo nastupima i pobjedama na njoj najdražem atletskom mitingu, na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu.

Jer, upravo u Zagrebu je Blanka prvi put preletjela letvicu na visini dva metra, u Zagrebu je pobijedila šest puta, u Zagrebu je šest puta natjecanje završila skokom preko dva metra, i u Zagrebu je došla do rekordnih 208 cm, što je drugi najbolji rezultat svih vremena u skoku u vis. A tu večer 31. kolovoza 2009. godine zasigurno nikad neće zaboraviti nitko od gledatelja koji su na stadionu Mladosti ili u TV prijenosu svjedočili jednom od najvećih ostvarenja u povijesti atletike.

Iako je startna lista mitinga bila impresivna – na skakalištu su bile Čičerova, Školina, Sljesarjenko, Spencer – svjetska prvakinja je na kraju pobijedila s čak 14 centimetara boljim rezultatom od drugoplasirane. Blanka je iz prvog pokušaja preskočila letvicu na visini 190, 194, 200 i 205 cm, baš kao i visinu novog hrvatskog rekorda  – 208 cm. Skok za sva vremena!

 

Kao što je Hanžek obilježio Blankinu karijeru, tako je i Blanka ispisala neke od najljepših stranica u povijesti Hanžeka. Hvala ti, Blanka, i sretno!

Blankinu objavu pročitajte ovdje>>>

Popis Blankinih medalja i najznačajnijih ostvarenja pročitajte ovdje>>>