Walsh do treće pobjede na fontanama, Žunić šesti

ENGLISH

Novozelanđanin Tom Walsh treći je put u posljednje četiri godine pobijedio na bacalištu pokraj zagrebačkih fontana. Svjetski prvak u bacanju kugle osvojio je 3. Memorijal Ivana Ivančića bacivši u trećoj seriji kuglu 21.50 metar.

Drugo mjesto je s osobnim rekordom (21.35) zauzeo Australac Damien Birkinhead, dok je sa svega centimetar kraćim hicem treći bio Poljak Michal Haratyk. Stipe Žunić je bio šesti s 20.66.

„Nažalost, u prvoj seriji sam ozlijedio šaku, kugla mi je prošla kroz srednji prst. Uspio sam se do kraja malo stabilizirati, ali nije to ono što sam želio. A želio sam ovdje pobijediti. Na zagrijavanju sam lakoćom bacio 21.30, prije dva dana na treningu sam bacio 21.60 i pobijedio i Walsha i Kovacsa. Zato mi je žao zbog današnjeg rezultata. Inače, bila je ovo sezona iz snova, idemo dalje“, rekao je Žunić nakon natjecanja.

fontane2

Tom Walsh je dobrih pola sata nakon natjecanja dijelio autograme i fotografirao se s najmlađim gledateljima. Očito je i u Zagrebu nakon treće pobjede stekao status zvijezde.

„Da, ovako mi je stalno na Novom Zelandu, no ovdje to još nisam doživio. Još jedan razlog više da volim ovaj sjajan miting i ovo bacalište pokraj fontana“, rekao je i prokomentirao svoj nastup.

„Ne mogu reći da nisam zadovoljan kad sam pobijedio. No, očekivao sam malo bolji rezultat od ovih 21.50. Istina, za tri dana me očekuje finale Dijamantne lige u Bruxellesu i prigoda da osvojim to natjecanje. A teško je biti na najvišoj razini dva puta u tri dana“, pojasnio je svjetski prvak koji je upravo u Zagrebu prošle godine s 22.21 postavio osobni rekord.

fontane7

„Vaš Stipe je sjajan dečko i vjerojatno mu se ovo dogodilo zbog prevelike želje da bude dobar ili čak pobijedi. Budući da smo zajedno trenirali, znam koliko daleko može bacati“, zaključio je Walsh.

Rezultati bacanja kugle/Shot Put results