Tri rekorda mitinga i veliki šou kraljica diska Sandre Perković

ENGLISH

Fantastičnim rekordom mitinga u bacanju diska – 70.83 metara – Sandra Perković obilježila je 67. Hanžekovićev memorijal.

Naša najbolja sportašica taj je rezultat bacila u petoj seriji, a i u šestoj je njezin disk letio preko 70 metara – 70.44.

“Ovo je bilo najljepše izdanje ženskog diska na Hanžeku. Publika me nosila iz serije u seriju i mislim da sam ga dostojno obilježila. Krug za bacanje je novi trebalo mi je vremena da se priviknem. Nakon što sam u prvoj seriji pogodila mrežu, u drugoj i trećoj sam išla na sigurno, a od četvrte sam počela bacati”, prokomentirala je Perković svoj nastup.

Do kraja sezone Perković još očekuje finale Dijamantne lige u Bruxellesu u petak gdje će pokušati šestu godinu zaredom osvojiti pobjednički dijamant.

Sandra1

“Menadžer mi je rekao kako su na miting bile pozvane i obje Kubanke Perez i Caballero i srebrna iz Londona Australka Stevens i Francuskinja Robert-Michon, ali su se sve odlučile odmarati i pripremati se za Bruxelles. Ali, ovo im je poruka da znaju kako Sandra ne spava i da spremna dolazi u Bruxelles”, zaključila je Perković.

Osim Sandre, nove rekorde mitinga postavili su Kenijka Norah Jeruto na 3000 metara zapreke sa sjajnih 9:04.56 i Amerikanac Gil Roberts na 400 metara (44.94).

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak je prvi put u karijeri nastupila na Hanžekovićevom memorijalu. Mučila se dosta s putanjom koplja i tek je u posljednjoj seriji pogodila hitac od 61,86 koji joj je donio drugo mjesto iza Elisabeth Gleadle (63,40).

cheruto2

“Zadovoljna sam s obzirom na to da mi je ovo bio prvi Hanžek. Publika je bila fenomenalna, sada zna da sljedeće godine mogu u pomoć s tribina i do boljeg rezultata”, komentirala je svoj nastup u Zagrebu Kolak i dodala;

„Sezona je bila fenomenalna, ispunila sam sva očekivanja. Na mitinzima Dijamantne lige u Lausannei i Londonu sam imala dobre serije, podignula sam prosjek hitaca, uhvatila ritam natjecanja”, dodala je Kolak koja je dodala kako sada slijedi aktivni odmor”.

Sergej Šubenkov došao je do treće pobjede u Zagrebu, pobijedivši u Memorijalnoj utrci na 110 metara prepone s 13.12 sekundi, drugo mjesto zauzeo je Amerikanac Devon Allen sa 13.19, a treće brončani sa SP u Londonu Mađar Balasz Baji sa 13.46.

shubenkov1

“Ovo je moja prva pobjeda ove godine. Napokon sam nešto osvojio! Kod kuće imam posebnu policu na kojoj čuvam ova licitarska srca koja dobivam za pobjedu. Nadam se da ću sljedeće godine imati priliku i četvrti puta pobijediti u ovoj utrci što, kažu mi, još nikome nije uspjelo”, kroz smijeh je izjavio Šubenkov koji je priznao kako uživa trčati u Zagrebu.

“Uživam u Zagrebu, atmosfera na stadionu je odlična. Publika nas uvijek glasno podržava, a mogu i osjetiti valove koje izazivaju hici Sandre Perković”, dodao je Šubenkov.

Rezultate pogledajte ovdje/ Results>>>