Reese Hoffa: S njim je dobra zabava zajamčena

Biografija Reesea Hoffe, i ona osobna i ona sportska, od prve do zadnje rečenice prožeta je intrigantnim i bizarnim detaljima. Hoffa je rođen 8. listopada 1977. kao Maurice Antawn Chism. Obitelj Hoffa usvojila ga je nakon požara u kojem je izgorjela njegova obiteljska kuća.

U srednjoj školi bavio se atletikom, američkim nogometom, bejzbolom i wrestlingom – američkim borilačkim sportom koji nimalo ne sliči klasičnom hrvanju. Bio je takav zaljubljenik u wrestling da je na jednom atletskom natjecanju 2004. nastupao maskiran i pod imenom „Nepoznati Bacač Kugle“. Kaže da mu je životni san nastupati odjeven u medvjeđe krzno, pri čemu bi na bacalište kugle bio dovezen – u kavezu.

No, da ne bi bilo zabune, Reese Hoffa je uistinu veliko i značajno ime svjetske atletike. Svjetski je prvak iz Osake 2007., svjetski dvoranski prvak iz Moskve 2006. i osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Iste godine pobijedio je i u Dijamantnoj ligi. Osobni rekord mu je 22.11, a u dvorani 22.43. I na Hanžekovićevom memorijalu redovito baca daleko, 2011. pobijedio je sa 21.86, a 2012. sa 21.80. U Zagreb dolazi kao ukupni pobjednik Dijamantne lige, a u finalu u Zürichu bacio je kuglu 21.88.

Za ljubitelje rekorda recimo i to da Rubikovu kocku Hoffa slaže za 30 sekundi!

Hoffa već zna i do kada ćemo ga gledati na bacalištima:
„Mislim da 2017. trebam otići. Čak i ako te godine osvojim svjetski naslov i dobijem pozivnicu za Svjetsko prvenstvo 2019., siguran sam da neću nastupati nakon 2017.“ 

Dobra zabava je, dakle, zajamčena još tri godine!