Queen Harrison: Kraljica još čeka krunu

„Kad ti otac da ime Queen (Kraljica) od tebe se očekuje da budeš velika u svemu što ti padne na um. Izazov je živjeti s takvim imenom“. 

Tako o „teretu“ svojeg imena govori američka preponašica Queen Harrison, jedina koja je u istoj godini bila američka sveučilišna prvakinja i na 100 i na 400 metara prepone. Bilo je to 2010. Prije toga je, kao najmlađa članica američke reprezentacije, nastupila na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. Danas je, pak, spominjemo prvenstveno kao jednu od najboljih svjetskih trkačica na 100 metara prepone. Sa 12.46 je na drugom mjestu ovogodišnje svjetske ljestvice, a s 12. 43 je 14. na ljestvici svih vremena.

Queen Harrison rođena je 10. rujna 1988. kao jedno od 23-je djece svoga oca (9 ih je imao s njezinom majkom), kojeg smatra i svojim najvećim navijačem. O kakvom je navijaču vlastite djece riječ najbolje svjedoče imena koja je dao svojim kćerima: Graceful, Empress, Princess…, dok je jednom od sinova dao ime – God Goldin Zig Zag Zig Allah.

No, usprkos imenu, Queen je još uvijek kraljica bez krune. Točnije, bez medalje s velikih natjecanja. Zasad joj je najbolji rezultat peto mjesto sa Svjetskog prvenstva u Moskvi 2013. Prva kruna možda joj bude „dijamantna“ jer s tri pobjede ove godine (New York, Glasgow, Stockholm) uvjerljivo vodi u ukupnom redoslijedu Dijamantne lige. S tom će krunom doći u Zagreb.

https://www.youtube.com/watch?v=klKmvQZLIaw