Blanka Vlašić vraća se u veljači!

Blanka Vlašić, dvostruka svjetska prvakinja i hrvatska rekorderka u skoku u vis, vraća se na skakališta u veljači! Najbolja svjetska atletičarka 2010. godine potvrdila je na svojoj internetskoj stranici www.blanka-vlasic.hr da se nakon uspješnog liječenja ozljede Ahilove tetive u klinici u irskom Carlowu vratila svom uobičajenom rasporedu treninga. Natjecanjima se planira vratiti 15. veljače 2014. na mitingu u Göteborgu. Nakon toga planira još nastupiti i na mitingu u Pragu 25. veljače te na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu, od 7. do 9. ožujka 2014.

„Raduju me planovi za povratak, ali me još uvijek čeka velik posao u narednim trenažnim ciklusima. Upravo zbog toga razmišljamo samo o drugom dijelu dvoranske sezone. No, ne bojim se. Spremna sam na izazove koji slijede“, rekla je Blanka.

„Blanka je motiviranija nego ikad i to ozračje se osjeća na treninzima“, potvrdio je njezin otac i trener, Joško Vlašić.

Svoj osobni rekord i drugi najbolji skok u povijesti atletike – 208 centimetara –  Blanka je, podsjećamo, postigla upravo na Hanžekovićevom memorijalu, 31. kolovoza 2009. Nakon dvogodišnje stanke, s nestrpljenjem je očekujemo na sljedećem ‘Hanžeku’, 2. rujna 2014.