Sandra Perković je najbolja hrvatska sportašica

Nakon što je proglašena najboljom sportašicom Hrvatske u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, Sandra Perković pobijedila je i u 62. anketi Sportskih novosti. Svjetska prvakinja u bacanju diska osvojila je 283 glasa od ukupno 329 sportskih novinara koliko ih je sudjelovalo u tradicionalnom izboru našeg jedinog sportskog dnevnika.

„Do ovog naslova vodio me je inat i dobra suradnja s trenerom i dečkom, Edisom Elkasevićem. Nadam se da će ovo potrajati i dulje, a ne samo iduće godine. Sljedeće godine je europsko prvenstvo u Zürichu i želim tamo osvojiti zlato. Najvažnije je da trener i ja budemo u dobrom odnosima, da si pašemo i da se razumijemo. Očekujem i u idućoj godini puno. Treniram i čuvam se ozljeda jer me samo one mogu zaustaviti da dođem do vrha i ako ostanem zdrava past će i tih 70 metara“, rekla je Sandra primajući nagradu.

Sandra je, podsjećamo, ove godine pobijedila na Svjetskom prvenstvu u Moskvi i Mediteranskim igrama u Mersinu, a obranila je i naslov ukupne pobjednice Dijamantne lige, pobijedivši na svih sedam „dijamantnih“ mitinga. Jedini poraz je, zanimljivo, doživjela upravo na Hanžekovićevom memorijalu, gdje je bolja od nje bila Amerikanka Gia Lewis-Smallwood.