Ivana Brkljačić po iskupljenje protiv Miankove

Nakon povratka iz Pekinga gdje nije uspjela izboriti finale Olimpijskih igara u bacanju kladiva, Ivana Brkljačić u Budimpešti čeka «svoj najdraži miting». Grand Prix Zagreb 2008.
«Imam obavezu bacati dobro, predstaviti se domaćoj publici u najboljem svjetlu. I, naravno, iskupiti se za katastrofu iz Pekinga», rekla je Ivana Brkljačić.
Iskupljenje će zaista biti moguće jer medandžer Zagreb Grand Prixa Harald Edletzberger dogovorio je dolazak olimpijske pobjednice Aksane Miankove iz Bjelorusije. Đensko kladivo uvijek je bilo jedna od najjačih disciplina a Hanžeku, tu su bacale Yipsi Moreno, Kamila Skolimowska, Tatana Lisenko, Manuela Montebrun…
Impresivnom popisu ćemo nakon 9. rujna moći dodati i Miankovu, 26-godišnju djevojku koja je u Pekingu zaustavila Yipsi Moreno u pohodu na olimpijsko zlato i pri tome postavila novi olimpijski rekord – 76,34 metra. Može Miankova i bolje jer je u Minsku pobijedila sa 77,32, rekord Bjelorusije, najbolji rezultat u svijetu ove godine i samo pola metra ispod svjetskog rekorda Tatjane Lisenko (77,80).
Edletzberger tako polako počinje ispunjavati obećanje o pet olimpijskih pobjednika na Mladosti jer osim Miankove, Veronice Campbell-Brown i Primoža Kozmusa, dogovoren je i dolazak američke bacačice diska Stephanie Brown-Trafton koja je u Pekingu pobijedila sa 64,74 metra.