Očekujem pet olimpijskih pobjednika

Tijekom Olimpijskih igara u Pekingu Harald Edletzberger je dogovarao dolazak atletičara i atletičarki u Zagreb. Prva velika imena su olimpijski pobjednici Primož Kozmus (kladivo) i Veronica Campbell-Brown koja će na Hanžeku trčati 100 metara. O ostalima Edletzberger još ne želi govoriti, čak ni nakon sastanka s organizatorima na kojem je potpisao ugovor te i službeno potvrdio titulu menadžera IAAF Zagreb Grand Prixa.
„Puno je atletičara nakon Pekinga otišlo kući, pitanje je tko će sve doći u Europu nakon OI“, kaže Edletzberger.
Iako termin mitinga nije idealan, menadžer je optimist uoči posljednjih dogovora s atletičarima na Zlatnoj ligi u Zurichu.
„Očekujem da će na Hanžek doći pet olimpijskih pobjednika.“
Među njima nije i Blanka Vlašić, ali i sa srebrom iz Pekinga, ona će biti najveća zvijezda mitinga.
Dolazak Edletzbergera u Zagreb je, osim za potpis ugovora i dogovor s direktorom Velimirom Bašićem, iskorišten i za inspekciju stadiona na Mladosti.
„Ispunjeno je sve što IAAF traži“, zaključio je Edletzberger.
Osim direktora i menadžera, sastanku u Zagrebačkom športskom savezu prisustvovali su pomoćnik direktora Dražen Kroupa, izvršni direktor Željko Grabušić te Ante Milić, Drago Luka Ostojić i Zoran Kovačević.
Pripreme za 9. rujna su u punom jeku, za službeni hotel potvrđen je Antunović, a sudionici će biti smješteni još u hotelima Westin i Laguna. Službeni prijevoz organizirat će Zagrebački holding koji će pružiti logističku potporu.