“Hanžek” donosi novi spektakl


ZAGREB – Šest dana uoći atletskog IAAF Grand Prix mitinga Zagreb 2007. (4. srpnja u 18.30 sati), organizatori su najavili velike okršaje međunarodnih zvijezda u većini disciplina popularnog „Hanžeka“.[:]
Visoke prepone uvijek su zastupljenje na stadionu na Mladosti, a posebno nas zanima memorijalna utrka na 110 metara s preponama. Svojedobno je jedan od prvih europskih nastupa u Zagrebu imao aktualni svjetski rekorder Liu Xiang, a danas ćemo ugostiti predstavnike novog američko-kubanskog vala: Davida Olivera (trećeplasirani s US Trialsa), Davida Paynea (pobjednik u srijedu u Ostravi) i Dayron Robles (Kubanac s rekordom 13.00). Ženski okršaj na preponama bit će još uzbudljiviji. Demu Cherry protiv Perdite Felicien uz solidnu pratnju.
Jaka konkurencija u sprintu
Ženski sprint također će biti jak iako je zbog ozljede otkazala Durst. Mayers je ove godine već dvaput trčala 11.00, Jamajčanka Brooks 11.05, a tu je i američka reprezentativka Moore. Dvostruka europska prvakinja Kim Gevaert trčat će 200 metara.
Popunjena je i startna lista za bacanje kladiva pa će naša rekorderka imati jaku konkurenciju. Uz svjetsku rekorderku Lisenko, bacat će još Horoših, Moreno i Skolimowska. Odlična podloga za svjetski rekord.
Odlična utrka očekuje se kod atletičarki na 800 metara (Čeplak, Čerkasova, Usović, Macharia…). Svjetska rekorderka na 3000 metara sa zaprekama Gulnara Galkina-Samitova trčat će u Zagrebu istu dionicu, ali bez prepreka. Stiže i svjetski prvak na 5000 metara Benjamin Limo.
U dalju i preko osam metara
U natjecanju daljaša očekuje se spektakl i skokovi više od osam metara. Jamstvo toga trebao bi biti Irving Saladino (osobni rekord 8,56) te američki reprezentativci za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo – Miguel Pate i Trevell Quinley. Kajsa Bergqvist još uvijek nije otkazala nastup iako dva dana kasnije skače u Parizu.
Direktor mitinga Dražen Kroupa izrazio je zadovoljstvo učinjenim, a posebno sponzorskim ugovorom s Auto Hrvatskom, a tajnik ZŠS-a Velimir Bašić najavio novi iskorak u financijama i atletskim zvijezdama od sljedeće sezone.