Organizatori zagrebačkog atletskog mitinga najavili zvijezde natjecanja: Na “Hanžeku” svjetski i olimpijski prvaci

ZAGREB – Premda se istodobno održavaju nacionalna prvenstva nekih atletskih velesila (Njemačka, Rusija, Velika Britanija), a neki (Kina) se povlače u svoje pripremne kampove za Svjetsko prvenstvo, na zagrebački atletski miting će ipak stići jaka atletska imena.
Po najavama menadžera IAAF Grand-prix Zagreba Haralda Edletzbergera, na Mladosti će 11. srpnja nastupiti nekoliko velikih zvijezda. Pod Sljeme stiže četverostruki svjetski prvak na 110 m prepone Amerikanac Allen Johnson, s kojim će čast natjecati se imati Jurica Grabušić. Uza Savu će se natjecati i aktualni olimpijski pobjednik i svjetski prvak u skoku u dalj Amerikanac Dwight Phillips, a konkurirat će mu svjetski doprvak Jamajčanin James Beckford. Na 100 m prepone predstavit će se svjetska prvakinja iz 2001. Anjanette Kirkland. Da može nastupiti, Blanka Vlašić imala bi sjajnu konkurenciju: Šveđanku Kajsu Bergqvist, Bugarku Venelinu Venevu i Ukrajinku Vitu Palamar.
Od hrvatske atletske kreme najžešću konkurenciju imat će kladivašica Ivana Brkljačić.Ivana je zadovoljna što u Zagreb stižu olimpijska doprvakinja Kubanka Yipsi Moreno i bivša olimpijska pobjednica Kamila Skolimowska, ali nije zadovoljna plakatom natjecanja. Naime, kladivaška natjecanja počinju u 18.30 sati, a ne u 20 sati kako piše, zbog čega joj se direktor mitinga Dražen Kroupa javno ispričao. Hrvatski rekorder u bacanju kugle Edis Elkasević namjerava prebaciti 21 metar, za što će mu trebati jaka konkurencija (koje neće biti), ali i pripomoć publike, koja će posljednji put imati priliku pozdraviti Branka Zorka.