Bergqvist i Čeplak u Zagrebu

ZAGREB – Polako se pune startne liste zagrebačkog Grand Prix mitinga. Na “Mladosti” će i ovoga ponedjeljka 11. srpnja (18.30 sati) defilirati atletske zvijezde, u to smo sigurni.
Iako Blanke Vlašić nema zbog ozljede lijevog koljena, ženski skok u vis bit će ponovno jako uzbudljiv. Dolazak na “Hanžek” s radošću je potvrdila Šveđanka Kajsa Bergqvist. Uvijek rado viđena gošća Zagreba nalazi se u povratničkoj sezoni nakon teške ozljede prošle godine. A da će povratak biti veličanstven pokazala je već na Europskom kupu. Skočila je 201 cm i trenutačno je jedina visašica sa skokom preko dva metra ove godine na svijetu. Bergqvist je osvajačica nekoliko medalja s europskih i svjetskih prvenstava te olimpijskih igara.
Vrlo brza utrka bit će na 1000 metara. Disciplina koja se inače rijetko trči, a sa kvalitetnom postavom uvijek je zanimljiva. Zvijezda će biti Jolanda Čeplak. Slovenka je svjetska dvoranska rekorderka na 800 metara, a na prošlim Olimpijskim igrama u Ateni osvojila je bronalnu medalju. Ove sezone već je trčala ispod dvije minute. Do najboljeg rezultata sezone “ganjat” će je i nadolazeća zvijezda ukrajinskog trčanja Nelja Neporadna.