Invazija Japanaca na “Hanžek”

Početkom sljedećega tjedna Zagreb će podsjetiti na dane kada je u Maksimiru igrao Kazu Miura. Gotovo sva pozornost japanske sportske javnosti bit će uperena prema Zagrebu.[:]
Naime, jedan od sudionika atletskog Grand Prix mitinga koji će se u utorak (17.30 sati) održati na stadionu Sportskog parka Mladost je Japanac Shingo Suetsugu. Osvajač prve medalje za Japan na OI ili SP-u (bronca na 200 m u Parizu) u domovini ima status najveće zvijezde, prati se svaki njegov korak po svijetu, posebno u godini Olimpijskih igara.
Suetsugu u Zagreb stiže s trenerom, menedžerom i osobnim fizioterapeutom, a zbog njega je za “Hanžek” prijavljeno i tridesetak japanskih novinara. Među njima su dvije televizijske kuće, izvjestitelji brojnih dnevnih listova i agencijskih kompanija te reporter časopisa Tarzan, japanskog ekvivalenta Playboya. Bit će to još jedna promocija Zagreba i Hrvatske u Japanu. Shingo Suetsugu je na europskoj turneji, a u Zagrebu će trčati utrku na 100 metara.
Konkurenciju na 100 metara na “Hanžeku” predvodit će Britanci Darren Campbell i Jason Gardener. I oni se pripremaju za Atenu, gdje im je cilj osvojiti medalju. Campbell se prije godinu dana u Parizu okitio brončanom medaljom na “stotki” i nastavak planira za OI. Prije četiri godine u Sydneyju je bio srebrni na 200 metara. U karijeri ovog 29-godišnjeg Manchesterovca ističe se i naslov europskog prvaka 1998. te bronca iz Münchena od prije dva ljeta.
Konačno dokazivanje na “otvorenom” planira i Jason Gardener. Osobni rekord na 100 metara mu je 9.98, ali je medalje osvajao samo na 60 metara, dvoranski je svjetski i europski prvak. Konačno je odlučio doći do medalje i na 100 metara. Zagreb će mu biti pripremna postaja na putu do medalje u Ateni.