“Svjetska prvenstva” u visu i kladivu

ZAGREB – Dva tjedna prije atletskog Grand Prix mitinga u Zagrebu (29. lipnja, 17.40 sati), organizatori se mogu pohvaliti odličnim odazivom natjecatelja. Dvije discipline se zbog jake konkurencije mogu označiti i malim svjetskim prvenstvima.
Ivana Brkljačić imat će velike suparnice i s pravom možemo očekivati da će baš na ”Hanžeku” kladivom prebaciti granicu od 70 m. U Zagreb stiže najbolja na svijetu Moreno, Skolimowska, Wengxiu te Kuzenkova.
– I ja vjerujem da bih to mogla ovdje napraviti. “Hanžek” mi je nakon OI najvažnije natjecanje i voljela bih ih pobijediti.
Izniman će biti i ženski vis. Uz već najavljene Blanku Vlašić i svjetsku prvakinju Cloete, prvi ovogodišnji nastup baš će na “Hanžeku” imati Bergqvist, a sigurno će doći još najmanje jedna iz trolista odličnih visašica – Palamar, Babakova, Slesarenko.
Još jednom olimpijcu, Siniši Ergotiću, također se priprema dobra konkurencija. Već je bio osiguran nastup Stringfellowa, ali će on zbog ozljede propustiti cijelu sezonu.
– Tko god došao, siguran sam da će biti odlično. ”Hanžek” smatram svojim mitingom i moj nastup nikad nije bio, niti će biti, upitan – kazao je Ergotić.
Menadžer mitinga Harald Edletzberger naveo je i dio startne liste za utrku na 110 m prepone – Xiang Liu, Ross, Olijars, Grabušić. U ponedjeljak će na SP Mladost započeti prodaja ulaznica (30 i 50 kuna), a u funkciji je i službena internet stranica mitinga (www.zagrebhanzek.com).
Ujedno direktor mitinga Dražen Kroupa i član uprave Auto Hrvatske Zvonko Merkaš potpisali ugovor kojim je AH postala jedan od glavnih sponzora mitinga. Kao zanimljivost možemo istaknuti da se za pokrivanja mitinga prijavilo već dvadesetak novinara iz Japana.