Spektakl već od 17:30 h

ZAGREB – Atletski Grand Prix miting ponovno će u Zagreb dovesti neke od najvećih zvijezda. U utorak 29. lipnja popularni “Hanžek”ponudit će više od tri sata sportskoga spektakla.
Jedna od najkvalitetnijih i najzanimljivih disciplina bit će prva po redu, bacanje kladiva za atletičarke. Zbog sigurnosnih razloga organizatori nisu mogli ovu tehnički zahtjevnu disciplinu staviti u kasniji termin, te će započeti u 17.30. Ali, zbog kvalitete bacačica isplati se na stadion doći već u to vrijeme.
Hrvatska rekorderka Ivana Brkljačić imat će izuzetnu konkurenciju koja će ju, sigurni smo, “pogurati” do prebacivanja povijesne granice od 70 metara.
– Nakon velikih natjecanja poput olimpijskih igara te svjetskih i europskih prvenstava, “Hanžek” mi je najvažnije natjecanje – često zna izjaviti Brkljačić.
Već redovita gošća Zagreba postala je najmlađa olimpijske atletska prvakinja Kamila Skolimowska. Poljakinja se u Sydneyu sa 17 godina i 311 dana okitila zlatnim odličjem. Ove sezone je već prebacila 70 metara (70,93). Na “Hanžeku” će bacati i aktualna svjetska rekorderka Rumunjka Michaela Melinte (76,07). Bacačica iz Rumunjske je osam puta obarala svjetske rekorde, krajem devedesetih bila europska i svjetska prvakinja, ali je u ljeto 2000. suspendirana zbog uzimanja dopinga. Tu je i Ruskinja Olga Kuzenkova koja je obilježila početne godine ove discipline, te ostvarila 11 najboljih svjetskih rezultata. Prije dvije godine je osvojila prvo zlato (EP), a prije toga je pet puta bila srebrna na velikim natjecanjima. Iznimno jako će biti zastupljena i Kina s azijskom prvakinjom Gu Yuan te Zhang Wengxiu koja je ove godine već bacila 72,42 metra. Osim Ivane Brkljačić, hrvatsku će zastupati i olimpijka Sanja Gavrilović, te kandidatkinja za zlato na skorašnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu Valentina Srša.