Službe i poslovi volontera

PROTOKOL I CEREMONIJALI

Volonteri predaju buket cvijeća pobjedniku/ci svake discipline te u slučaju postignutog rekorda, tablu s natpisom “MEETING RECORD”, “WORLD RECORD” i slično.

PRESS CENTAR

Volonteri u Press Centru na raspolaganju su novinarima, distribuiraju im rezultate. Potrebno je razumijevanje atletskih rezultata i rekorda.

AKREDITACIJSKI CENTAR / INFO DESK

VU Akreditacijskom centru svi sudionici Mitinga preuzimaju svoju akreditaciju. Ona je nužna za kretanje službenim objektima Mitinga.
Akreditacijski volonteri zasluženi su za pripremu akreditacija i startnih brojeva te njihovu predaju. Volonteri u ovoj službi postavljaju važne informacije o natjecanju, kao što su satnica natjecanja, startne liste, raspored Shuttle buseva i slično, na Info ploču.

USMJERAVANJE GLEDATELJA

Uključuje usmjeravanje gledatelja prema odgovarajućim tribinama.

PROMOTIVNE AKTIVNOSTI

Neke od promotivnih aktivnosti su podjela reklamnih materijala (novina) i lupalica za navijanje, postavljanje jastučića za sjedenje i numeriranje sjedala u VIP prostoru. Volonteri će biti uključeni i u druge promotivne aktivnosti prema potrebi.

WARM-UP

Volonteri su u prostoru za zagrijavanje na raspolaganju natjecateljima za sve upite, primjerice usmjeravanje u Prijavni centar (Call Room), svlačionice, toalete, ali i za podjelu vode i/ili drugih napitaka.
Potrebno je poznavanje engleskog jezika te stadiona i satnice natjecanja.

ALL-AROUND VOLONTER

All-around volonteri na raspolaganju za sve volonterske aktivnosti. Fleksibilni su u vidu rasporeda i mjesta volontiranja.

ERSTE PLAVA LIGA

Volonteri EPL-e vršit će razne poslove poput pripreme stadiona za nastup djece: puhanje balona, slaganje nagradnih paketa, distribucija startnih brojeva natjecateljima, koordinacija natjecatelja, vođenje ceremonije proglašenja.

AERODROM WELCOME DESK

Službeni vozači odvoze volontere na aerodrom gdje se dočekuju natjecatelji i druge osobe.
Potrebno je poznavanje atletičara radi brže identifikacije istih na pick-up pointu.

.

KOŠARE

Nositelji košara prenose košare sa stvarima natjecatelja iz Prijavnog centra u Mix Zonu, dezinficiraju ih i vraćaju u Prijavni centar.