I zato, prepustite pakete u naše ruke!

Internet nam je omogućio dostupnost gotovo svega u samo nekoliko klikova bilo iz udobnosti vlastitog doma bilo u pokretu i vrlo brzo nas navukao na onaj osjećaj uzbuđenja kada kliknemo na “Naruči” u omiljenoj internetskoj trgovini.

Nakon što je željeni proizvod naručen i plaćen on postaje jedan od desetaka tisuća paketa koji taj dan kamionima stižu u Nacionalni skladišno-sortirni centar. Nakon dolaska radnici ih s paleta prebacuju na vrpcu od stroja za automatsku razradu paketa na kojem prolaze kroz skener čijih pet kamera očitava bar-kodove ili rukom napisane adrese te ih u skladu s podatcima spušta na određene tobogane. Pošiljke na toboganima preuzimaju radnici koji ih prebacuju na specijalna kolica koja se kamionima ili kombijima transportiraju u odredišne gradove. Kako današnji korisnici očekuju brzu dostavu, ovdje uskače Paket24 – brza dostava Hrvatske pošte koja omogućuje da narudžba stigne na željenu adresu ili u jedan od 300 paketomata koji su svima usput i dostupni od 0 do 24 sata 7 dana u tjednu.

Kako bi brza dostava bila i zelena, naši dostavljači sve češće dostavljaju pošiljke električnim vozilima, a dostavom u paketomate dodatno se skraćuje prijeđeni put dostavnog vozila čime se smanjuje ugljični otisak. Usto, paketomati korisnicima omogućuju da svoje pošiljke preuzmu na lokaciji i u vremenu koje im najviše odgovara.

Zato prepustite pakete u naše ruke jer u svijetu u kojem brzina često igra ključnu ulogu, a brza dostava postaje norma, Hrvatska pošta čini šoping bržim, praktičnijim i ugodnijim iskustvom.