Mihaljević najbolji europski bacač kugle na Svjetskom prvenstvu

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević zauzeo je odlično šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Eugeneu. Mihaljević je imao četiri hica preko 21 metar, a najboljih 21.82 bacio je u petoj seriji.

Upravo je ta peta serija bila odlučujuća i za rasplet na samom vrhu redoslijeda. Prvo je Joe Kovacs bacio 22.89 i preuzeo vodstvo, da bi Ryan Crouser uzvratio odmah u istoj seriji i pet centimetara duljim hicem osvojio zlato. Svjetski rekorder, dvostruki olimpijski prvak i četverostruki pobjednik Memorijala Ivana Ivančića osvojio je, tako, jedinu medalju koja mu je nedostajala.

Treće mjesto je osvojio treći Amerikanac Josh Awotunde s 22.29 metara, dok je drugi četverostruki pobjednik zagrebačkog mitinga, Novozelanđanin Tom Walsh (22.08), ovog puta ostao bez odličja. Filip Mihaljević je, pak, bio daleko najbolji europski kuglaš na ovom prvenstvu, budući da je sljedeći najbolji, Talijan Nick Ponzio, osvojio osmo mjesto s 20.81.

S obzirom na očekivanu startnu listu 9. Memorijala Ivana Ivančića, veselimo se novom spektaklu pokraj zagrebačkih fontana 10. rujna.