Foto: Antonio Bronić

Poznate discipline 72. Boris Hanžeković Memorijala

Već je otprije poznato da će 72. Boris Hanžeković Memorijal biti održan u nedjelju 11. rujna na stadionu SRC Mladost i da će dan prije na bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice biti održano natjecanje bacača kugle.

Sada su poznate i sve discipline ovogodišnjeg mitinga, pa se naziru i šlageri dvodnevnog natjecanja. Nema, tako, nikakve sumnje da ćemo već 10. rujna pokraj fontana gledati pravi spektakl jer se, kao i svake, godine, očekuje dolazak najboljih svjetskih bacača kugle, kojima je na samom kraju atletske sezone nastup na Memorijalu Ivana Ivančića već postao standard.

Podsjećamo da je prošle godine svjetski rekorder i olimpijski pobjednik Ryan Crouser bacio u Zagrebu kuglu 22.84 metra, što je najbolji rezultat ostvaren na tlu Europe unatrag više od tri desetljeća.

Dan kasnije na Mladosti jedan od šlagera će svakako biti Memorijalana utrka Boris Hanžeković na 110 metara prepone. Do sada su u toj utrci sedam puta pobjeđivali olimpijski pobjednici, a devet puta svjetski prvaci, pa nema nikakve sumnje da ćemo i ove godine na mitingu vidjeti osvajače odličja sa Svjetskog prvenstva u Eugeneu i Europskog prvenstva u Münchenu.

Utrke na 100 metara su uvijek i svugdje najveća atrakcija natjecanja, pa je to najčešće slučaj i na našem mitingu. Prošle godine je bio najavljen napad na rekord mitinga (9.85) Usaina Bolta i taj smo rekord umalo i dobili budući da je Marvin Bracy projurio stazom za 9.86. Napadat ćemo taj rekord i dalje.

I, dakako, nema pravog spektakla bez domaćih natjecatelja, a Hrvatska je na Memorijalu Borisa Hanžekovića uvijek imala nešto za ponuditi.

Filip Mihaljević se već etablirao kao jedan od najboljih svjetskih bacača kugle, Sandra Perković lovit će svoju desetu pobjedu u bacanju diska na zagrebačkom mitingu, a na pravim daljinama očekujemo i kopljašicu Saru Kolak. Muški i ženski disk bit će među najjačim disciplinama 72. Boris Hanžeković Memorijala, pa će se s najboljima još jednom ogledati i Dinamovci Marija Tolj i Martin Marković

DISCIPLINE

MUŠKARCI: 100 m, 200 m, 400 m – B program, 800 m – B program, 3000 m, 110 m prepone, 400 m prepone, 2000 m zapreke, Skok u dalj, Troskok, Bacanje diska, Bacanje kugle

ŽENE: 200 m – B program, 400 m, 800 m – B program, Milja, 100 m prepone, 400 m prepone, Skok u vis – B program, Troskok – B program, Bacanje diska, Bacanje koplja, Skok s motkom