Neja Markičević, Cropix

Robert Šola novi direktor Hanžekovićevog memorijala

Foto: Neja Markičević, Cropix

Upravni obor atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac novim je direktorom Hanžekovićevog memorijala, najstarije sportske priredbe u Hrvatskoj i jednim od najboljih i najcjenjenijih svjetskih atletskih mitinga, imenovao Roberta Šolu, glavnog urednika Sportskih novosti, dok je Natko Bošnjak imenovan projekt menadžerom mitinga.

Dolazak Roberta Šole, koji je kroz svoju karijeru u svijetu sporta, između ostalog, pratio i atletiku, omogućuje željeni kontinuitet, ali i daljnje unapređenje manifestacije, a atletski klub Dinamo-Zrinjevac, kao organizator, zadržava visoke standarde organizacije i rezultata koje je miting dosegao. Uz podršku Grada Zagreba i partnera, uhodane službe i suradnike, Hanžekovićev memorijal ostaje nezaobilazna postaja svim vrhunskim atletičarima i ljubiteljima atletike.

Hanžekovićev memorijal održava se bez prekida od 1951. godine i prošao je put od klupskog dvoboja do elitnog mitinga na koji dolaze najbolje svjetske atletičarke i atletičari i koji se televizijski prenosi u više od 100 zemalja. Od prošle je godine dio prestižne World Continental Tour Gold serije, čime je samo potvrdio svoj status u vrhu svjetske atletike.

Pred zagrebačkim mitingom, kojem će 12. svibnja biti već 70. godina, uz Memorijalnu utrku Boris Hanžeković na 110 metara s preponama i Memorijal Ivana Ivančića u bacanju kugle, razdoblje je novih uspjeha, nezaboravnih sportskih priča i rezultata.