Sandra Perković deveti put najbolja na Hanžekovićevom memorijalu!

Foto: Antonio Bronić/Hanžekovićev memorijal

Sandra Perković deveti je put pobijedila u bacanju diska na Hanžekovićevom memorijalu.

Najbolja hrvatska sportašica u drugoj seriji je bacila vrlo dobrih 64.67 metara i uvjerljivo slavila ispred olimpijske doprvakinje iz Rio de Janeira Meline Robert-Michon (60.56).

“Jako sam zadovoljna natjecanjem, jako sam zadovoljna rezultatom, jako sam zadovoljna gledateljima, i jako sam zadovoljna što je ova sezona, koja je počela loše, na kraju dobro završila. Nadam se da ćemo sljedeće godine, kad cijela ova situacija s koronom prođe, opet imati pun stadion Mladosti. Ovo mi je prvo natjecanje nakon dugo vremena i rezultat je realan. Rekla sam da bi 65 metara bilo super, ovo je bilo malo kraće, ali to je OK”, rekla je dvostruka olimpijska pobjednica.

Odlične su bile obje srednjoprugaške utrke na 70. Hanžekovićevom memorijalu.

Na 1500 metara je s odličnih 3:32.17 pobijedio Australac Stewart McSweyn, dok su svi ostali sudionici utrke postavili osobne ili ovosezonske rekorde, uključujući i naše atletičare Dinu Bošnjaka (3:42.94) i Daniela Ivančića (3:50.17).

Na 800 metara je pobijedio Daniel Rowden, koji je s 1:44.09 bio za svega stotinku sekunde sporiji od rekorda mitinga Nijela Amosa.

U natjecanju skakačica u dalj zablistala je Šveđanka Khaddi Sagnia, koja je u posljednjoj seriji sa 6.92 doskočila do trećeg mjesta svjetske ljestvice daljašica.

Rezultati
https://results.onlinesystem.cz/ResultsAthletic/Index?idK=45506&lang=en