U prodaji samo 700 ulaznica za 70. Hanžekovićev memorijal!

Ovogodišnji, 70. Hanžekovićev memorijal, bit će drugačiji od svih ostalih. Jedna od najvećih promjena, uzrokovana pandemijom COVID 19, bit će broj gledatelja na tribinama i sve mjere koje idu uz to. Bit će to atletika pod maskama za malobrojne na stadionu, ali dostupna svima putem tv prijenosa.

Svakodnevne preporuke stručnjaka u svezi sa zdravljem jedan su od ključnih filtera u ovom slučaju. Maske stalno i svugdje, dezinfekcija i razmak na tribinama su nešto što se podrazumijeva da bi se natjecanje održalo u okvirima zadanog i mogućeg. To određuje organizator na preporuke zdravstvenih i krovnih struktura svog sporta.

I s ulaznicama će biti drugačije, što se možda se neće dopasti svima, ali ovo je posebna situacija i treba joj se prilagoditi. Brojke će reći dovoljno, a kažu da je u normalnim okolnostima na mitingu u opticaju bilo 10.000 ulaznica, a sada će ih biti svega 700. I svih 700 – 300 za istok, 220 za zapad, 120 za jug i 60 za sjever – ići će u prodaju po cijeni od 50, 75 i 100 kuna.

POVLAŠTENIH I BESPLATNIH ULAZNICA NEMA! Pružit će to svim ljubiteljima atletike jednaku mogućnost kupnje ulaznice jer neće biti omogućena nikome – čak ni atletskim klubovima, sportašima i pokroviteljima – rezervacija i kupnja veće količine ulaznica. Jedna osoba moći će kupiti najviše dvije ulaznice.

Osim toga, u svakom trenutku se mora znati tko je na stadionu, pa će kupci ulaznica na licu mjesta morati popuniti obrazac za pristup i obvezati se da će se pridržavati svih propisanih mjera na stadionu.

Ulaznice će se moći kupiti na prodajnom mjestu Hanžekovićevog memorijala u SRC Mladost kraj Save svaki dan od 10. do 15. rujna, od 16 do 20 sati, odnosno dok sve ulaznice ne budu prodane.

Gledatelja na bacalištu pokraj Fontanama na Memorijalu Ivana Ivančića neće biti. No, pokraj Fontana će, kao i dan kasnije na stadionu Mladosti, biti TV kamere i prijenos koji ide u 70 zemalja svijeta. (D. Pinević/Press)