Crouser i Kovacs u Zagrebu love 23 metra!

Natjecanje u bacanju kugle pokraj zagrebačkih fontana 14. rujna zasigurno će izazvati posebnu pozornost ljubitelja atletike u cijelom svijetu. Na startnoj listi 6. Memorijala Ivana Ivančića su, naime, olimpijski pobjednik Ryan Crouser i svjetski prvak Joe Kovacs.

Joe Kovacs je na lanjskoj konferenciji za novinare poručio organizatorima Hanžekovićevog memorijala da ove godine postave oznaku na bacalištu i na 23 metra, nakon čega je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio zlato hicem od 22.91, što je treći rezultat svih vremena u ovoj disciplini. No, prvi kandidat za prebacivanje spomenute linije bit će, ipak, Ryan Crouser.

Olimpijski pobjednik i rekorder zagrebačkog mitinga ove godine je već bacio kuglu 22.91, a u subotu je na mitingu u Des Moinesu pobijedio s 22.72, pri čemu je njegova kugla u svih šest pokušaja letjela preko 22 metra! Nema nikakve sumnje da će Crouser na svim mitinzima na kojime će nastupati do kraja sezone napadati svjetski rekord koji s 23.12 već 30 godina drži njegov sunarodnjak Randy Barnes.

Osim Crousera i Kovacsa na startnoj listi 70. Hanžekovićevog memorijala su, između ostalih, i dvostruki svjetski prvak David Storl, Leonard Fabri koji je ove godine bacio kuglu 21.99 te Nick Ponzio i Payton Otterdahl koji su trenutno također među deset najboljih kuglaša na svjetskoj ljestvici.

Rekord zagrebačkog mitinga od 2016. drži Ryan Crouser s 22.28 metara.

Privremena startna lista bacanja kugle
Ryan Crouser SAD
Joe Kovac SAD
David Storl NJEM
Leonard Fabbri ITA
Payton Otterdahl SAD
Nick Ponzio SAD
Tsanko Arnaudov POR
Fransisko Belo POR
Marcus Thomsen NOR
Kemal Mešić BIH