Gradonačelnik Bandić: “Vidimo se 20. kolovoza na otvaranju nove staze!”

U sklopu priprema za 69. Hanžekovićev memorijal, koji će se 3. rujna održati na stadionu Mladosti na Savi, gradonačelnik Milan Bandić i direktorica mitinga Ivana Brkljačić obišli su stadion na kojem su u tijeku radovi na rekonstrukciji staze.

„Nakon 20 godina staza je dala svoje i sada se radi generalna rekonstrukcija. Natječaj je proveden, izvođač je odabran, cijena je 5.5 milijuna kuna s PDV-om i radovi traju već 15-ak dana. Očekujem od izvođača da to napravi najbolje što može i da poštuje rokove. Do 20. kolovoza to mora biti gotovo. Brine me samo da to sve bude na vrijeme gotovo i da se napravi novi kavez i krug za bacanje diska za našu Sandru. I još jedna stvar. Naći ćemo se ovdje 5. srpnja kako bismo krenuli u izradu idejnog rješenja za zimsko bacalište diska za našu Sandru na sjevernozapadnom dijelu stadiona. A 20. kolovoza se vidimo na otvaranju nove staze!“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

O važnosti rekonstrukcije stadiona govorila je i Ivana Brkljačić:

„Ovo je za zagrebačku i hrvatsku atletiku vrlo važan trenutak jer se nakon 20 godina staza u potpunosti obnavlja. Dosad smo imali tek nekoliko sanacija. Zahvaljujem gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom Bandićem koji prepoznaje važnost Hanžekovićevog memorijala. Ove godine miting je u specifičnoj situaciji zato jer je Svjetsko prvenstvo u Dohi tek krajem rujna. Obično smo na mitingu dočekivali novopečene svjetske prvake i olimpijske pobjednike, dok ćemo ove godine gledati one koji će svjetska odličja osvajati nakon Hanžeka. Veseli nas da su neki naši atletičari odličnim rezultatima najavili ovu sezonu i hvala Sandri Perković koja je najveći promotor našeg mitinga. Želimo joj da svoje najbolje hice sačuva za Hanžekovićev memorijal i Svjetsko prvenstvo u Dohi.”

Sandra Perković je neposredno prije obilaska stadiona odradila trening na privremenom bacalištu pokraj stadiona.

„Zahvaljujem Ivani koja je preuzela ovu inicijativu da se rekonstruira staza na stadionu mojeg matičnog kluba, a gradonačelnik Bandić uvijek pomaže svim sportovima, pa tako i atletici. Ovo je najbolji atletski stadion u Zagrebu, pa treba nuditi i najbolje uvjete za trening i natjecanje. Treba popraviti i neke sitnice na bacalištu, no Ivana to dobro zna jer je i ona bila bacačica, pa ja o tome ne moram brinuti. Mislim da je to što je sezona pomaknuta prema jeseni dobro za Hanžek jer će mjesec dana prije Svjetskog prvenstva sve zvijezde biti u naponu snage. Što se mene tiče, idem srušiti rekord mitinga jer je ovaj aktualni 70.88 metara bačen na starom krugu, a sad stiže novi!“, najavila je 69. Hanžekovićev memorijal najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković.

Foto: IWCH Zagreb/Renato Branđolica