Preminuo istaknuti atletski sudac Josip Baričić

U Zagrebu je u 72. godini iznenada preminuo dipl. ing. Josip Baričić, predsjednik Saveza hrvatskih atletskih sudaca i Zbora atletskih sudaca Zagreba.

Položivši sudački ispit 1981. godine kod legendarnog Vasilija Gojtana, Josip Baričić je u svojoj izuzetnoj karijeri atletskog suca ubilježio preko 2800 suđenja, od školskih natjecanja i državnih prvenstava do međunarodnih natjecanja održanih u Hrvatskoj. Nije u navedenom razdoblju propustio ni jedan Hanžekovićev memorijal.

Pored navedenih natjecanja Baričić nije izostajao ni s velikih atletskim priredbi održanih u Hrvatskoj kao što su 2. Svjetske vojne igre u Zagrebu 1999. godine, Europsko prvenstvo u krosu u Medulinu 2002., Europski zimski bacački kup u Puli 2002., Europski zimski bacački kup u Splitu 2008., Kup kontinenata u Splitu 2010., kao i niz međudržavnih susreta u svim kategorijama kojima je HAS bio uspješan domaćin.

Josip Baričić – Joso je u dugogodišnjoj uspješnoj karijeri bio i član Vijeća Hrvatskog atletskog saveza te u više navrata član Izvršnog odbora Zagrebačkog atletskog saveza.

Za navedeno uspješno dugogodišnje djelovanje u atletici primio je priznanja Hrvatskog atletskog saveza, Zagrebačkog atletskog saveza kao i godišnje priznanje Sportskog saveza grada Zagreba. Također je i nositelj Trofeja Vasilije Gojtan i niza drugih priznanja u matičnom Zboru atletskih sudaca Zagreba.

Kao dugogodišnji aktivni sudionik organizacije i provedbe Hanžekovićevog memorijala sudjelovao je i u istoimenom dokumentarnom filmu promoviranom prije godinu dana.