Andrea Ivančević zaključila sezonu hrvatskim rekordom

Andrea Ivančević je u iznimno jakoj konkurenciji zauzela četvrto mjesto u utrci na 100 metara prepone na 68. Hanžekovićevom memorijalu.

Andrea je s 12.85 sekundi za dvije stotinke popravila svoj nacionalni rekord iz 2015. godine iz Szekesfehervara, pobijedivši pritom zlatnu i brončanu s nedavnog Europskog prvenstva u Belinu – Elviru Herman i Cindy Roleder. Andrea je bila i sama iznenađena ovakvom utrkom s obzirom na loše uvjete na stadionu Mladosti.

‘Čekam ovakvu utrku puno, jako dugo, još od 2015. Jako sam ponosna i sretna što sam to napravila na ovom stadionu, na svom najdražem natjecanju, a pogotovu nakon lošeg nastupa na Europskom prvenstvu, gdje sam bila ljuta i razočarana. Ovo je stvarno fenomenalno, iako bih rekla da sam neke stvari mogla bolje napraviti, ali državni rekord je tu, neću se žaliti. Konkurencija je pomogla, ja volim trčati s brzim curama i to me motivira’, rekla je Andrea.

‘Ovo je kraj sezone, svi su umorni, staza je skliska, a bilo je i hladno pa sam i ja iznenađena što je rekord pao upravo sada. Ja mislim da imam u sebi još rezervi, moram poboljšati tehniku preko prepona, a samopouzdanja mi nikad nije nedostajalo. Ovo je sjajan uvod u sljedeću sezonu’, zaključila je naša rekorderka.

U utrci na 100 metara prepone pobijedila je Amerikanka Sharika Nelvis s 12.65 sekundi, ispred olimpijske pobjednice Brianne McNeill (12.66) i prošlogodišnje pobjednice Christine Manning (12.79).