Na 68. Hanžekovićevom memorijalu šlager do šlagera

Na programu IWCH Zagreb 2018 – 68. Hanžekovićevog memorijala bit će 17 atletskih disciplina.

Atletičari će se natjecati u utrkama na 100, 200, 400 (nacionalna), 800, 1500 i 110 metara s preponama, skakat će u dalj i s motkom, bacati kuglu i disk. Atletičarke, pak, imaju na programu utrke na 100, 400 i 3000 te 100 i 400 metara s preponama, troskok (nacionalna) i bacanje diska.

Pogledom na status disciplina (A ili B) prilično je jasno i što će biti šlageri ovogodišnjeg Hanžeka.

Već 3. rujna na bacalištu pokraj gradskih fontana gledat ćemo natjecanje u bacanju kugle, 4. Memorijal Ivana Ivančića. Muška kugla je trenutačno najjača i najkonkurentnija muška disciplina, do polovice lipnja trojica su kuglaša prebacila 22 metra, a njih čak četrnaestorica 21 metar. Među potonjima su i naši Stipe Žunić i Filip Mihaljević.

Budući da su u posljednje četiri godine kod fontana pobjeđivali samo svjetski prvak Tom Walsh i olimpijski pobjednik Ryan Crouser, da je rekord mitinga 22.28 metara, jasno je kakvo nas natjecanje opet očekuje. Svoj su dolazak do sada potvrdili svjetski prvak Tom Walsh, europski prvak Michal Haratyk, Damien Birkinhead, Ryan Whiting

I muški i ženski sprint bit će uobičajeno jaki, a 100 i 110 metara prepone (Memorijalna utrka Boris Hanžeković) najjači mogući. Na 110 metara prepone će, između ostalih, trčati novi europski prvak Pascale Martinot-Lagarde, srebrni Sergej Šubenkov, brončani s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva Balzs Baji, Andy Pozzi itd.

Utrka na 200 metara mogla bi ugroziti čak i 39 godina star europski rekord Pietra Mennee, budući da je na startnoj listi europski i svjetski prvak Ramil Gulijev koji je u Berlinu trčao sjajnih 19.76. Uz njega će biti i također vrlo brzi Aaron Brown i Alonso Edward.

I, dakako, bacanje diska s neponovljivom Sandrom Perković. Lani je mitingu poklonila rekordnih 70.83 metara, a što nam je dvostruka olimpijska pobjednica pripremila ove godine vidjet ćemo 4. rujna na stadionu Mladosti uz Savu…

Discipline i nagradni fond>>>