Umro Marijan Hanžeković

Marijan Hanžeković, poznati zagrebački odvjetnik i predsjednik AK Dinamo-Zrinjevac umro je u nedjelju ujutro u Zagrebu u 66. godini. Bio je ugledni pravnik, uspješan poduzetnik, sportski djelatnik i ljubitelj umjetnosti. 

Marijan Hanžeković rođen je 18. siječnja 1952. u Zagrebu. Nakon osnovne škole upisao je gimnaziju, a 1975. zagrebački Pravni fakultet. Pravo je završio u roku, a već 1978. otvorio je odvjetničku pisarnicu. Početkom 80-ih bio je angažiran u velikim predmetima gospodarskog kriminala, u vezi s Inom, Kajfežom, Belupom.

Bio je posvećen sportu, volio je košarku i jedrenje. Od 2000. godine bio je predsjednik Košarkaškog kluba Zagreb i osnivač Hrvatskog košarkaškog saveza, a angažirao se i oko nogometnog kluba Dinamo.

Hanžeković je bio i predsjednik AK Dinamo-Zrinjevac te donator Hanžekovićevog memorijala, na kojem njegova obitelj već godinama dodjeljuje pehar pobjedniku Memorijalne utrke Boris Hanžeković na 110 metara prepone, koja se trči u spomen na njegovog strica poginulog prilikom bijega iz logora u Jasenovcu.