Walshu pobjeda, Bukowieckom svjetski rekord!

Očekivalo se odlično natjecanje kuglaša na Memorijalu Ivana Ivančića, no ovo što smo u ponedjeljak navečer vidjeli pokraj zagrebačkih fontana bilo je – fantastično!

Novozelanđanin Tom Walsh obranio je prošlogodišnji naslov pobjednika bacivši kuglu sjajnih 21.62 metara, što je njegov novi osobni rekord te rekord Oceanije! U posljednjem hicu prebacio je Jamajčanina O’Daynea Richardsa, brončanog sa Svjetskog prvenstva u Pekingu, koji je do tog trenutka vodio s dalekih 21.29. Prethodno su obojica već po jednom prebacila 21 metar.

‘Točku na i’ briljantnog natjecanje, u kojem su čak sedmorica kuglaša prebacila 20 metara, stavio je 18-godišnji Poljak Konrad Bukowiecki, koji je s 20.78 postavio – svjetski juniorski rekord!!!

„Obožavam Zagreb. Drugu godinu uzastopce ovdje sam pobijedio. Ovoga puta sam bacio i osobni rekord. Što više od toga mogu očekivati?! Natjecanje je bilo iznimno jako i kvalitetno i zbog toga sam još sretniji. Ne znam što me to u Zagrebu toliko stimulira. Možda ovo fantastično bacališta, možda i najljepše na svijetu. Možda ova atmosfera i tisuće navijača svuda oko nas. U svakom slučaju, možete biti jako ponosni na ovo natjecanje“, rekao je Tom Walsh nakon druge pobjede u Zagrebu.

Od trojice Hrvata najbolji je bio Nedžad Mulabegović osvojivši osmo mjesto rezultatom 19.80. Stipe Žunić je bio deveti (19.49), a Marin Premeru deseti (19.35).

Brojni gledatelji na bacalištu pokraj fontana i Sveučilišne nacionalne knjižnice vidjeli su, tako, ponajbolje natjecanje u bacanju kugle ove godine u svijetu, a legendarni trener Ivan Ivančić dobio je memorijal dostojan svih rezultata koje su on i njegove atletičarke i atletičari dali atletici.

Rezultate Memorijala Ivana Ivančića pogledajte ovdje>>>