Memorijal Ivana Ivančića: kugla će letjeti preko 21m!

U svojem drugom izdanju, natjecanje bacača kugle pokraj zagrebačkih fontana nosi naziv Memorijal Ivana Ivančića. Legendarni trener naših najboljih bacačica i bacača – Sandre Perković, Ivane Brkljačić, Valentine Srše, Edisa Elkasevića, Nedžada Mulabegovića, Martina Markovića… – i ne zaslužuje ništa manje nego da nadmetanje koje nosi njegovo ime okupi ponajbolje svjetske kuglaše.

Pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice vidjet ćemo, tako, u ponedjeljak Dvostrukog olimpijskog pobjednika Tomasza Majewskog (ove godine bacio 20.82), dvostrukog svjetskog dvoranskog prvaka Ryana Whitinga (21.37), osvajača brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu O’Daynea Richarda 21.69), rekordera Oceanije i lanjskog pobjednika mitinga Toma Walsha (21.58), bivšeg dvoranskog prvaka Europe Asmira Kolašinca (21,58)… Dakako, i svu trojicu najboljih hrvatskih bacača kugle – Stipu Žunića, Marina Premerua i Nedžada Mulabegovića – koji s velikim ambicijama i na ovom natjecanju napadaju normu za plasman na Olimpijske igre u Pekingu (20.50).

Sasvim je izvjesno da će na fontanama kugla u ponedjeljak navečer letjeti daleko preko 21 metar! Bila bi to sjajna najava za nastavak 65. Hanžekovićevog memorijala, u utorak na Mladosti.

Početak natjecanja bacača kugle pokraj fontana u ponedjeljak je u 20 sati.

Prethodno će se, u 19 sati, održati natjecanje poznatih u bacanju kugle >>>

Ulaz je slobodan.

Startnu listu Memorijala Ivana Ivančića pogledajte ovdje >>>