Trčalo, skakalo i bacalo 4269 osmoškolaca!

Natjecanjem u Varaždinu okončane su kvalifikacije treće sezone Erste Plave lige. Na stadionu SC Sloboda trčalo je, skakalo i bacalo 339 osmoškolaca, što znači da je u sedam najvećih hrvatskih gradova ove godine nastupilo rekordnih 4269 učenica i učenika 3. do 6. razreda! Prošle godine je u natjecanjima Erste Plave lige sudjelovalo 4070 učenika.

Budući da su u atletici rekordi važni, a i slogan Erste Plave lige je „Brže. Više. Jače.“, recimo i to da je treća sezona donijela još jedan rekord – čak 1010 sudionika kvalifikacija u Osijeku. Ostali gradovi spomenutom ukupnom rekordu pridonijeli su sljedećim brojem natjecatelja: Zagreb-zapad 398, Rijeka 378, Pula 519, Zadar 753, Split 445, Zagreb-istok 427 i Varaždin 339.

Poznati su, tako, nakon Varaždina svi finalisti Lige. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini – u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj i u vis te u bacanju kugle i vortexa – nastupit će 8. rujna na finalu Erste Plave lige u Zagrebu, u uvertiri Hanžekovićevog memorijala.

Tada ćemo saznati i ukupne pobjednike Erste Plave lige 2015 godine, jedinstvenog atletskog natjecanja osmoškolaca koje organizira Atletski klub Pro Sport s partnerima, Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima, a koja se ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog atletskog saveza te uz podršku Zagrebačkog savjetovališta protiv nasilja djece i mladih “Luka Ritz”. I uz slogan „Recite NE nasilju!“

www.ersteplavaliga.com