Christian Cantwell: Rekorder Hanžeka kod fontana želi osobni rekord

Christian Cantwell, rođen 3. rujna 1980., je sa 22.22 metra rekorder Hanžekovićevog memorijala u bacanju kugle. Rezultat je to iz 2010. godine, a 2009. bacio je na Mladosti kuglu 22.16. Bio je to najbolji rezultat na svijetu te godine.

Uz Cantwella su vezani mnogi rekordi. Tako je, primjerice, svaku sezonu od 2003. do 2012. završavao među pet najboljih na svjetskoj ljestvici. Pet puta je godinu završavao na prvom mjestu te ljestvice i na otvorenom i u dvorani, a 2006. tri su najbolja hica sezone pripadala njemu.

U velikoj kolekciji njegovih odličja su i svjetsko zlato iz Berlina 2009., olimpijsko srebro iz Pekinga 2008. te tri svjetska dvoranska naslova: Budimpešta 2004., Valencia 2008. i Doha 2010.

Prema njegovim riječima, u Zagrebu i Hrvatskoj ga ne treba smatrati gostom ili strancem:

„Ovdje je moj prijatelj Nedžad (Mulabegović) i tu mi je, na neki način, drugi dom. Na treningu je poprilično obiteljska atmosfera, međusobno se bodrimo i usput se dobro zabavljamo. U Zagreb uvijek dođem nekoliko dana prije mitinga, opustimo se, zabavimo i pojedemo 10 kilograma janjetine. Ozračje na stadionu je uvijek jako dobro, meni to dosta znači. I ono najvažnije, uvijek hoćeš pobijediti, a konkurencija je ovdje uvijek iznimno jaka. Svi me ovdje već dobro poznaju, od aerodroma nadalje i stvarno se dobro osjećam. Doći ću opet nekoliko dana prije Hanžeka pa ćemo skoknuti na nekoliko dana do mora.“ 

Da, rekao je i da će ove godine na Hanžeku pokušati popraviti osobni rekord. Koliko je to? Pa, 22.54! Srećom, pokraj fontana je dovoljno mjesta…