Bandić izvođačima dao pet dana za okončanje radova

Obilazak stadiona Mladosti dvanaest dana prije 64. Hanžekovićevog memorijala (2. rujna, 17:30 sati) poprilično je oneraspoložio gradonačelnika Milana Bandića i direktoricu mitinga Ivanu Brkljačić. Velik dio stadiona i dalje je pod vodom, vidljiva su oštećenja na skakalištu u dalj i zaletištu za skok s motkom, a izvođači radova još nisu počeli s radovima na stadionu.

„Istina je da me trenutačno stanje na stadionu malo brine, no zato smo i pozvali gradonačelnika Bandića da nam pomogne, kako bi radovi bili obavljeni u najkraćem mogućem roku. Sama staza, srećom, nije oštećena no problemi s odvodnjom i oštećenja na skakalištima ne izgledaju nimalo dobro. No, miting je 2. rujna i imamo još dovoljno vremena otkloniti sve nedostatke. To za sve nas znači malo više stresa, no nema nikakve sumnje da će radovi biti na vrijeme završeni“, rekla je Ivana Brkljačić, dodavši da prodaja ulaznica (20, 30 i 80 kuna) na Mladosti počinje 25. kolovoza.

Također je najavila da će 1. rujna kuglu pokraj gradskih fontana bacati svi najbolji svjetski kuglaši te da će i startne liste ostalih disciplina, uz Sandru Perković, Blanku Vlašić, Anu Šimić i Asafu Powella, biti popunjene brojnim velikim zvijezdama svjetske atletike.

Gradonačelnik Bandić je, govoreći o radovima na stadionu, nazočnim predstavnicima izvođača zadao vrlo jasne rokove.

„Za pet dana vidimo se na ovom istom mjestu i svi radovi moraju biti gotovi! Za pet dana ili, ako bude kišnih dana, dan ili dva više. Počnite odmah sada. Ovako kako trenutačno izgleda stadion možemo jedino na njemu uzgajati žabe! Vidimo se na ovom istom mjestu za pet dana!“, rekao je Bandić.