Hrvatice odlične u Oslu

Sandra Perković prva, Blanka Vlašić druga, Ana Šimić treća. Tako bi,ukratko, mogao izgledati izvještaj s mitinga Dijamantne lige u Oslu.

Najbolja svjetska bacačica diska ostvarila je i treću ovogodišnju pobjedu u ovom elitnom atletskom natjecanju, njezin disk je u norveškoj prijestolnici doletio do 67.17 metara. Sa 70.52 iz Šangaja Sandra uvjerljivo drži prvo mjesto na ovogodišnjoj svjetskoj ljestvici.

U svom prvom ovosezonskom nastupu Blanka Vlašić je skočila 198 cm i zauzela drugo mjesto u skoku u vis. Istu visinu preskočila je pobjednica natjecanja u Oslu, Ruskinja Marija Kučina, dok je naša Ana Šimić sa 195 cm bila treća.

“Danas su bili vrlo teški uvjeti za natjecanje, sa zalazećim suncem i križanjem s motkašima. No ovo je prvo natjecanje i to je jako dobro za mene. Nisam još u punoj formi, ne znam koje su mi mogućnosti, forma nije stabilna…. Ali očito je da imam te visine preko dva metra i da sam spremna za njih. Inače, atmosfera je bila vrlo stimulativna, volim kad  publiika sudjeluje, ne volim tišinu na stadionu”, rekla je Blanka, koja je u Oslu dobila i posebno priznanje za doprinos Bislett igrama, na kojima je slavila čak četiri puta.