Sandra s europskim zlatom na Hanžek!

Sandra Perković osvojila je treće uzastopno europsko zlato!

Naša je najbolja sportašica na Europskom atletskom prvenstvu u Zürichu bacila disk do rekordnih 71.08 metara i napravila ono što nije uspjelo ni jednoj diskašici u povijesti atletike – biti najbolja na tri europska prvenstva.

Od četiri Sandrina uspješna hica u finalu (64.58, 67.37, 68.78, x, 71.09, x) čak tri su bila bolja od svih ostalih pokušaja njezinih suparnica. Drugo mjesto je sa 65.33 zauzela svjetska doprvakinja Francuskinja Mélina Robert-Michon, dok je treća bila Njemica Shanice Craft (64.33).

Osim što je 71.08 novi hrvatski rekord, treba reći da je posljednji put neka diskašica bacila disk preko 71 metar prije više od 22 godine!

“Najbolji svjetski rezultat i nacionalni rekord su bili idealan scenarij u Zürichu. Vidjet ćemo jesam li se ispucala ili je ostalo još nešto u meni. Mislim da mogu baciti i dalje. Imam još dva mitinga Dijamantne lige, u Stockholmu i još jednom ovdje u Zürichu. Volim bacati na Letzigrundu i nadam se da ću tada srušiti rekord Weltklasse mitinga koji iznosi 70.30”, rekla je Sandra nakon rekordnoog hica.

A, mi vjerujemo da će Sandrin disk preko 70 metara letjeti i 2. rujna na stadionu Mladosti!