Novi rekordi Erste Plave lige

Druga sezona Erste Plave lige, natjecanje koje organiziraju Hrvatski atletski savez i partneri – Erste&Steiermärkische banka i Erste Plavi mirovinski fondovi, već je obilježena mnogim rekordima.

Na osam kvalifikacijskih natjecanja – Zagreb-zapad, Rijeka, Varaždin, Zadar, Pula, Osijek, Split i Zagreb-istok – sudjelovalo je 4070 učenica i učenika 3., 4., 5., i 6. razreda osnovnih škola. To znači da je ionako impresivan prošlogodišnji rekord (4050 sudionika) još malo popravljen.

Posebice je impresivno bilo sedmosatno (!?) natjecanje u Zadru, na kojem je trčalo, skakalo i bacalo čak 810 učenica i učenika tamošnjih osnovnih škola. To je, zasad, rekordan broj sudionika na nekom od kvalifikacijskih natjecanja. Vlastiti rekord obilato su nadmašili i Riječani. Tamo je Erste Plava liga od prošlogodišnjih 347 narasla na 561 sudionika.

Budući da se sljedeće godine Erste Plava liga najvjerojatnije širi na još neke gradove, jasno je da će u godinama koje slijede atletika u Hrvatskoj dobiti i poneku tisuću poklonika više. A sada smo jako nestrpljivi da vidimo ovogodišnje finale Erste Plave lige, 2. rujna na stadionu Mladosti…