Sandra: Ovo je za mene pobjeda

Najveće iznenađenje 63. Hanžekovićevog memorijala napravila je 34-godišnja Amerikanka Gia Lewis-Smallwood. Ona je u bacanju diska pobijedila olimpijsku i svjetsku prvakinju Sandru Perković, bacivši pritom sa 66.29 i novi rekord ‘Hanžeka!

Sandra je bila druga sa 65.63. „Došla sam tu, dala sam sve od sebe, do kraja sam se borila i trudila što je najvažnije, nisam odustajala. Glava je bila ta koja je vukla, glava mi ja dala snagu. Bacila sam 65.63, pod takvim uvjetima s takvim problemima. Prije 10 dana nisam mogla stajati, a kamo li hodati, danas sam izašla na stadion kao da mi nije ništa. Velika je ova pobjeda, pobijediti samu sebe… To je nešto neopisivo, pokazati sebi da mogu i kada je nemoguće“, rekla je vidno potresena Sandra, koja nakon mitinga nije mogla suspregnuti suze.

„Danima sam šutjela i borila da se uopće pojavim na natjecanju i uspjela sam. Ne žalim ni za čime, presretna sam što sam dala sve od sebe za naše navijače . Zahvaljujem svima što su me došli podržati i kada je najteže i bodriti svoju olimpijsku, svjetsku i europsku prvakinju . Hvala vam svima, a sada idemo dalje idemo u Bruxelles pokupiti dijamant za koji smo se borili ove godine“, zaključila je Sandra.