Najbrži čovjek na svijetu ove godine dolazi u Zagreb

Tyson Gay: Čuo sam samo dobre stvari o Zagrebu
Organizatori mitinga IAAF World Challenge Zagreb 2010 objavili su pravu „bombu“ predstavljajući sudionike 60. memorijala Borisa Hanžekovića. Ni manje ni više u Zagrebu će 1. rujna trčati najbrži čovjek ove godine na 100 metara Tyson Gay.
– Čuo sam samo dobre stvari o Zagrebu. Nadam se lijepom i toplom vremenu te brzoj stazi – poručio je Gay hrvatskoj javnosti putem organizatora mitinga.
S njim na stazi u opasnosti je prošlogodišnji rekord mitinga na 100 metara koji iznosi 9.94 sekunde. Trostruki svjetski prvak iz Osake ove godine je trčao 9.78 sekundi, a osobni rekord ostvario je prošle godine kada je sa 9.69 sekundi postavio američki rekord. Upravo je Tyson Gay prije nekoliko tjedana u Stockholmu prekinuo dvogodišnji niz bez poraza svjetskog rekordera Usaina Bolta. Potvrda da se radi o organizacijskom pothvatu kojeg su izveli direktorica mitinga  Ivana Brklačić i menadžer mitinga Daniel Wessfeldt je podatak da je Tyson Gay ove godine u Europi samo tri puta trčao „stotku“ – u Londonu, Stockholmu i Gatesheadu, te ga u petak očekuje finale Dijamantne lige u Bruxellesu.
– Šezdeseti rođendan memorijala zaslužuje spektakularno ime, a jedan od najboljih atletičara svijeta Tyson Gay sigurno je u toj kategoriji. Menadžer Daniel Wessfeldt izvukao je maksimum iz postojećih sredstava – ponosno je direktorica Brkljačić najavila najveću zvijezdu ovogodišnjeg mitinga.
Organicijske novosti mitinga koji je ove godine iznimno zahtjevan jer se u Športskom parku Mladost u isto vrijeme održava i Europsko vaterpolsko prvenstvo iznijeli su Gordana Pokrajčić, voditeljica podružnice Zagrebačkog Holdinga i članica Organizacijskog odbora mitinga te Željko Grabušić, izvršni direktor natjecanja.
– Sve podružnice su svoj posao već odradile i što se nas tiče miting može već danas početi. Sretna sam što ćemo uživati u jednom od najjačih mitinga do sada – rekla je Pokrajčić.
Grabušić je i desetu godinu zaredom uspješni izvršni direktor mitinga:
– Ovogodišnja organizacija bila je zahtjevnija nego inače, ali nitko tko će doći gledati atletiku ili će na bilo koji način sudjelovati u mitingu neće trpiti zbog toga. U svakom slučaju svi koji dođu na stadion, a ulaznice se jako dobro prodaju, primijetit će da smo i u organizaciji mitinga napravili korak naprijed.
Novi član marljive ekipe koja radi na organizaciji najstarije jednodnevne sportske priredbe u Hrvatskoj je Ozren Müller koji je zadužen za marketing i promociju.
– Drago mi je što sam se priključio ljudima koji organiziraju ovo odlično natjecanje. Cilj nam je očuvati identitet i pozitivan „fluid“ koji godina krase Memorijal Borisa Hanžekovića i koji šaljemo u svijet. Ove godine će slika iz Zagreba putem televizijskih kamera otići u pedesetak zemalja svijeta, a njih desetak će izravno prenositi miting – kazao je Müller.
Podsjetimo, ulaznice se svakog radnog dana mogu kupiti na ulazu u Športski park Mladost (plava kućica) od 13 do 19 sati. Istočna tribina košta 20 kuna, zapadna 50 kuna, a VIP loža 200 kuna.