Brkljačić: Powell zainteresiran za dolazak u Zagreb

Slika preuzeta od Sprintic Magazine

Direktorica mitinga IAAF World Challenge Zagreb 2010. Ivana Brkljačić vratila se s Dijamantne lige u Stockholmu gdje je zajedno s menadžerom Mitinga Danielom Wessfeldtom na brojnim sastancima dogovarala dolaske nekih od najvećih zvijezda svjetske atletike. Najbolja i najzanimljivija vijest je velika mogućnost da bi jubilarni 60. memorijal Borisa Hanžekovića mogao uveličati jedan od najvećih sprintera svih vremena – Asafa Powell.

– Tijekom razgovora u Stockholmu Asafa Powell je iskazao veliko zanimanje za nastup u Zagrebu i postoje ozbiljni izgledi da 1. rujna trči na našem Mitingu. Obavili smo prvi dio pregovora i sad nas očekuje završni. Predstoje i razgovori s predstavnicima Grada Zagreba, glavnog pokrovitelja Mitinga, kao i s ostalim sponzorima kako bismo zatvorili financijsku konstrukciju dolaska Asafe Powella. Mogući nastup jednog od najbržih ljudi svih vremena velika je stvar za promociju Mitinga, ali i Zagreba. Vjerujem da će mnogi to prepoznati te pomoći da na pozitivan način završimo pregovore – izjavila je Ivana Brkljačić.

Asafa Powell je od lipnja 2005. godine do svibnja 2008. bio svjetski rekorder na 100 metara s rezultatima 9.77 i 9.74 sekundi. Član je jamajčanske štafete 4×100 metara koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu postavila aktualni svjetski rekord. Powell je i svjetski rekorder po broju utrka ispod deset sekundi (63) i ispod 9.90 sekundi (29). S njim na startu u opasnosti je prošlogodišnji rekord zagrebačkog Mitinga kojeg je s vremenom od 9.94 sekundi postavio Darvis Patton.