Daniel Wessfeldt je novi menadžer „Hanžeka“

Atletski miting Grand Prix Zagreb 2009. zakoračio je u novom pravcu. Najkvalitetnije jednodnevno sportsko natjecanje u Hrvatskoj, popularni „Hanžek“, dobilo je i novog menadžera mitinga. Radi se o jednom od najuglednijih atletskih menadžera Šveđaninu Danielu Wessfeldtu.

– Smatramo da nam je nakon toliko godina nužno određeno osvježenje. Daniel je jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih svjetskih menadžera. No, uspjeli smo ga ipak pridobiti da bude i menadžer našeg mitinga i to je velika stvar za nas, prokomentirala je Ivana Brkljačić, direktorica mitinga koji će se održati 31. kolovoza na stadionu Mladosti u Zagrebu.
Wessfeldt je još 1987. godine počeo zastupati atletičare, a godinama je radio i s veličinama poput Patrika Sjöberga (trostruki olimpijski medaljaš, svjetski prvak u skoku u vis), Wilsona Kipketera (aktualni svjetski rekorder na 800 metara), Trine Hattestad (olimpijska i svjetska prvakinja u bacanju koplja), Kajse Bergqvist (svjetska prvakinja i svjetska dvoranska rekorderka u skoku u vis), Stefanom Holmom (olimpijski prvak u visu) i drugima.
Kroz agenciju Podium Daniel Wessfeldt je danas menadžer najbolje svjetske atletičarke Jelene Isinbajeve (svjetska rekorderka, olimpijska, svjetska i europska prvakinja u skoku s motkom), Andreasa Thorkilsena (dvostruki olimpijski prvak u bacanju koplja), Christiana Olssona (bivši olimpijski, svjetski i europski prvak u troskoku), Davida Olivera (brončani iz Pekinga na 110 s preponama) i još brojnih drugih atletičara i atletičarki.
Kao ovlašteni agent IAAF-a (Svjetskog udruženja atletskih saveza) bio je član nekoliko radnih grupa IAAF-a. Ujedno je među najzaslužnijima za uspjehe nekoliko švedskih atletskih mitinga. Direktor je mitinga ili osoba zadužena za dovođenje sportaša u Malmöu (od 1987. godine), te na dvoranskim mitinzima u Göteborgu (od 2004. godine) i Malmöu (od 2009. godine). Kroz poziciju savjetnika i pomoćnika direktora mitinga Wessfeldt usko surađuje s mitingom u Stockholmu (DN Galan) koji ima status Super Grand Prixa (od sljedeće sezone bit će član Dijamantne lige) te je jedan od najkvalitetnijih atletskih mitinga na svijetu.