Edletzberger: Najjači Hanžek do sada

Prije no što su pred novinare izašli sportaši, javnosti su se uoči Zagreb Grand Prixa 2008 obratili predstavnici Organizacijskog odbora. [:]Na konferenciju za novinare došao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je glavni pokrovitelj mitinga, a uz njega su se smjestili direktor Velimir Bašić, predsjednik Zagrebačkog športskog saveza Tomislav Šepec i Duško Ljuština ispred Gradskog ureda za obrazovanje i sport.
– Grand Prix će ove godine biti na očekivanoj razini – rekao je Bandić nakon pogleda na listu onih koji će se u utorak od 16.30 natjecati na Mladosti.
– Čim miting završi, moramo početi planirati sljedeći. Nikad nije bilo upitno hoće li se Hanžek održati, ova gradska uprava neće dozvoliti da se ostane bez ovog mitinga. Sve je spremno, a nadam se da neće padati ni kiša, tako da Blanka neće imati nikakve psihološke blokade.
Nakon pozdravnih govora, na red je došao menadžer mitinga Harald Edletzberger koji je po disciplinama objasnio tako sve dolazi u Zagreb. Ukupno osam olimpijskih pobjednika, dva svjetska rekordera (Dayron Robles – 110 m prepone, Nesta Carter – 4×100 metara), 23-oje osvajača medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu. Dovoljno za zadovoljstvo menadžera…
– Mislim da nikad u Zagrebu nismo imali ovako jak miting – poentirao je Edletzberger.
Od Cartera na 100 m, preko Rodneyja Martina i četiri pekinška polufinalista na 200, odličnog srednjeprugaša Yusufa Saada Kamela, svjetskog rekordera Roblesa u Memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića (110 m prepone), 11 sudionika OI u kugli, Primoža Kozmusa i Krisztiana Parsa u kladivu, do sjajne ženske “stotke” u kojoj će Veronica Campbell Brown trčati protiv Amerikanki Torri Edwards, Carmelite Jeter i Marshavet Hooker. Na 200 i 400 m će dominirati Ruskinje, Julija Čermošanskaja, Anastasija Kapačinskajam odnosno Tatjana Firova i Tatjana Veškurova. Od utrke na 1.000 metara očekuje se najbolji rezultat u svijetu ove godine, Tatjana Andrionova bit će pacemaker za Svetlanu Kljuku i Nataliju Tobias…
Posebna priča su ženskih 100 m prepone, 400 m prepone i disk. Svih šest preponašica (100) i diskašica koje su osvojile medalje u Pekingu bit će i na Mladosti, a na 400 prepone dolaze četiri finalistice s OI.
Svemu tome treba dodati vis s Blankom Vlašić i kladivo s Ivanom Brkljačić. Bolja pozivnica ne treba, a ulaznice za zajamčeni atletski spektakl su besplatne.