Još jedan svjetski rekorder i olimpijski prvak stiže u Zagreb

Organizatori Grand Prixa Zagreb 2008. pobrinuli su se za dolazak još jednog olimpijskog prvaka iz Pekinga i novog svjetskog rekordera Neste Cartera.
Sprinter iz Jamajke trčao je prvu izmjenu štafete 4×100 metara koja je istrčala novi svjetski rekord 37.10 sekundi. Prije šest dana u Lausanni se spustio ispod deset sekundi i popravio osobni rekord na 9.98 sekundi. Trenira zajedno s Asafom Powellom.
Carter će, uz olimpijsku prvakinju na 200 metara Veronicu Campbell-Brown, u utorak definitivno donijeti dašak karipskog krstarenja u Sportski park Mladosti.
Utrku atletičara na sto metara obogatit će još jedan sprinter koji trči sto metara trči brže od deset sekundi, četvrti najbrži Amerikanac Travis Padgett. Na američkim kvalifikacijama trčao je 9.85 uz pomoć prejakog vjetra i za samo jednu stotinku izgubio plasman na Olimpijske igre. Osobni rekord u legalnim uvjetima mu je mrvicu sporiji, 9.89.
Nova imena na popisu atletičara koji će se u utorak od 16.30 sati ukazati u Zagrebu je još troje nositelja olimpijskih medalja iz Pekinga. Ukrajinka Natalija Tobias bila je treća na 1500 metara (u Zagrebu će trčati 1000 metara), zatim srebrna kladivašica iz Kube Yipsi Moreno te još jedna Ukrajinka – brončana diskašica Jelena Antonova. Muško kladivo pojačat će Mađar Kristian Pars. Službeno je bio četvrti na Olimpijskim igrama, ali nakon očekivane diskvalifikacije dvojice Bjelorusa, naknadno će se „preseliti“ na drugo mjesto.