“Hanžek” 2006.

ZAGREB – Blanka Vlašić skokom preko 2,01 metra pobijedila je na zagrebačkom Grand Prix mitingu. Istu visinu preskočila je i svjetska prvakinja Šveđanka Kajsa Bergqvist, ali tek iz trećeg pokušaja, dok je Blanki uspjelo to iz drugog. Treća je bila Bugarka Venelina Veneva s preskočenih 1,98 metara.
Moja druga pobjeda
– Ovo je moja druga pobjeda na zagrebačkom mitingu. Pobijedila sam prije pet godina, ali tada miting nije bio ni približno ovako jake kvalitete kao što je u posljednjih nekoliko godina. Tada sam pobijedila, čini mi se, s preskočena 1,93 metra – rekla je Blanka.
Na Blankinu sreću nije padala kiša, ali daleko od toga da su uvjeti bili idealni.
– Bilo je užasno hladno. Zato sam išla skakati sve visine kako bih što prije došla na red. Nisam smjela riskirati da se ohladim – istaknula je Blanka.
Bojan Marinović, njezin trener, bio je također jako zadovoljan:
– Ovo je njezin 13 skok preko dva metra računajući i nastupe u dvorani. To je velika stvar.
Blanka na mitinzima nije pobijedila od sredine srpnja kad je bila prva u Rimu.
– Veseli me nova pobjeda na Grand Prix mitinzima. Gušt mi je pobijediti u ovako jakoj konkurenciji, gušt mi je pobijediti u Zagrebu. Ovaj miting me posebno motivira. Tu je jedna posebna atmosfera, u što sam se ponovno uvjerila. Ako Kajsa ima svoj miting u Stockholmui, ako Hellebaut ima svoj miting u Bruxellesu, onda je Zagreb moj miting. I uvijek mi bude žao što ne mogu podijeliti puno više autograma silnoj djeci koja su me bodrila uz ogradu – istaknula je Blanka.
Pokušala je Blanka preskočiti novi osobni i hrvatski rekord na 2,04 metra.
– Najbliže da preskočim bilo je u trećem pokušaju – rekla je Blanka.
U Zagrebu se nije dugo zadržala.
– Krenuli smo odmah u Split. Već u subotu putujem u Berlin na posljednji miting Zlatne lige. A tamo me prema prognozama čeka kiša i nastup u 12.30 sati. Ne znaš što je gore, to što će padati kiša ili to što je vis malo iza podneva. Puno važniji nastup će mi biti u Stuttgartu, na finalu Grand Prixa – istaknula je Blanka.
Kajsin poljubac
Kajsa Bergqvist zagrlila je i poljubila Blanku.
– Nismo mi nekakve velike prijateljice da se dopisujemo mailovima ili razgovaramo telefonom izvan sezone. Ali kad smo zajedno na nekom natjecanju, onda se međusobno bodrimo, a na kraju uvijek čestitamo jedna drugoj – rekla je Kajsa.
U uvijek privlačnoj utrci na 100 metara pobijedio je sve bolji mladi Amerikanac Jason Smoots, ispred dvostrukog europskog prvaka Francisa Obikwelea. Kod atletičarki Debbie Ferguson također je bila brža od europske prvakinje Kim Gevaert.