Velika konkurencija na Hanžeku

ZAGREB – Iz dana u dan popunjavaju se startne lista atletskog Grand Prix Zagreb 2006 minitga. U četvrtak od 18.30 sati započet će tri pol sata “Hanžeka”?.
Sve bolje izgledaju utrke na 400 metara. Kod atletičarki već znamo da će se Danijeli Grgić trčati protiv europske prvakinje Vanje Stambolove koja je u nedjelju u Rietiju istrčala novi bugarski rekord (49.53), Ruskinja Zajcove i Nazarove te vrlo brzih Jamajčanki Williams i Fenton.
Sada se zna da bi u utrci na jedan krug u Zagrebu trebao biti i odlični američki trkač
Amerikanac Derrick Brew koji je prije dvije godine osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni. Uz njega, bit će tu i Christopher Brown s Bahama koji se na mitinzima Zlatne lige najviše približio nedodirljivom Jeremyju Warineru.
Jedan od medaljaša na igarama u Ateni bio je i američki preponaš James Carter. Ove godine 400 prepone pretrčao je za 48.16 i šesti je na svjetskim tablicama. Odmah iza njega po rezultatu je Južnoafrikanac Alvin Myburg.
Na 200 metara Rodenyu Martinu (20.14) i Omaru Brownu, konkurirat će brončani s nedavnog Europskog prvenstva Britanac Marlon Devonish. U Zagrebu će trčati još jedan član britanske štafete koja je u Göteborgu osvojila zlatnu medalju na 4×100 metara. Bilo je to jedino zlatno odličje britanske atletike u Švedskoj. To je sprinter Mark Lewis-Francis. Imat će priliku osvetiti se trojcu koji mu je uzeo medalje na 100 metara – Obikwelu, Jepišin, Osovnikar.
Od novih imena tu je i srebrni u skoku u dalj s Igara Commonwealtha Gable Garenamotse, a konkurenciju u toj disciplini pojačat će još Sosunov i Sdiri. Bacanje kladiva je ravno Svjetskom prvenstvu (Lisenko, Hanafejeva, Hodorših, Moreno, Heidler, Brkljačić…), a posljednja se prijavila i Kamila Skolimowska, tako da imamo sve tri medaljašice s EP-a (Lisenko, Hanafejava, Skolimowska).