Marion Jones na “Hanžeku”

ZAGREB – Prije devet godina američka sprinterica Marion Jones imala je na Hanžekovićevom memorijalu (tada na Maksimiru) prvi europski nastup. Danas, kada se nakon poroda i spominjanja njezinoga imena u aferi BALCO uspješno vratila na atletske staze, ponovno će trčati u Zagrebu.
Najveće je to atletsko ime koje su organizatori IAAF Grand Prix mitinga Zagreb 2006. (31. kolovoza) objavili više od dva mjeseca prije natjecanja. Kako je atletska sezona tek započela vrlo je teško već sada imati popunjene startne liste, a ne zna se niti tko će u kakvoj formi biti u drugoj polovici kolovoza.
Marion Jones je na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. osvojila čak pet medalja, a ove godine je četvrta na svjetskim tablicama. Dvaput je ‘stotku’ pretrčala za 11.06 sekundi.
– Jones je trebala u srijedu trčati u Beogradu, ali je otkazala zbog umora. No, dolazak u Zagreb ne bi trebao biti upitan. Ženski sprint mogao bi biti iznimno uzbudljiv jer je osiguran dolazak Debbie Ferguson, nedavne pobjednice na mitingu u Ostravi te članice vrlo brze štafete Bahama – kazao je menadžer mitinga Harald Edletzberger.
Direktor mitinga Dražen Kroupa je nakon potpisanog sponzorskog ugovora s Auto Hrvatskom izvijestio o organizacijskim novostima natjecanja s proračunom od 4,500.000 kuna, od kojih 2,2 milijuna osigurava Grad Zagreb.
– Poboljšat ćemo uvjete na stadionu, uvesti pregledne električne semafore za svaku disciplinu, a imat ćemo i videozid.
Jedan tehnički detalj iznio je Edeltzberger.
– Nedavno se za dan prije našeg mitinga najavila Varšava s velikim fondom i već potpisanim ugovorima s Isinbajevom i Powellom. Kako je Zagreb pod kapom IAAF-a i njegove Svjetske atletske turneje oni su im poslali pismo u kojem traže promjenu termina.
Ergotić se oprašta u Zagrebu
ZAGREB – Godinama je Siniša Ergotić bio zaštitini znak ‘Hanžeka’. Srebrni s prošlog EP-a u dalju objavio je da bi se ove godine na stadionu Mladosti i službeno oprostio od karijere, što su organizatori prihvatili.
– Uvijek mi je bila čast nastupiti na ‘Hanžeku’ i volio bih tu napraviti svoj oproštaj.
Ergotić je i glavni trener reprezentacije te je prozborio i o našim atletičarima.
– Ovaj kasniji termin je za nas jako dobar jer nam se produžuje sezona. Ovaj put puno očekujemo od naših zlatnih juniora Grgić, Vinceka i Kotura. Ne samo da nastupe, nego da se bore za dobar plasman u jakoj konkurenciji.