Česta pitanja volontera

KAKO SE MOGU PRIJAVITI ZA VOLONTIRANJE?

Ispuni našu formu za volontiranje, a mi ćemo te ubrzo kontaktirati.

ŠTO SE OČEKUJE OD MENE KAO VOLONTERA?

Entuzijazam, odanost i veselje timskom radu.
74. Boris Hanžeković memorijal uključit će oko 70 volontera kao vrlo bitnu komponentu tima. Entuzijazam volontera bit će odlučujući za stvaranje pozitivnih iskustava svih gostiju – natjecatelja, službenih osoba, predstavnika medija i gledatelja – za vrijeme održavanja Memorijala!

KOJE SU KORISTI OD VOLONTIRANJA?

Kao volonter, dobit ćeš priliku upoznati nove ljude, steći ili povećati samopouzdanje, steći nove vještine i moći ćeš dodati novo iskustvo u svoj životopis. Bez obzira što očekuješ, ova volonterska aktivnost obogatiti će tvoje životno iskustvo.

MORAM LI ŽIVJETI U ZAGREBU KAKO BIH VOLONTIRAO/LA?

Ne moraš. Svi su pozvani prijaviti se. Međutim, naši službeni objekti nalaze se u Zagrebu. Ukoliko živiš izvan Zagreba, molimo te da se pobrineš da na svoju volontersku smjenu stižeš na vrijeme.

NA KOJI PERIOD SE OBVEZUJEM VOLONTIRATI?

Potrebno nam je što više pomoći. Radi toga, očekujemo da su volonteri na raspolaganju od 4. do 8. rujna. Period i volonterske smjene ovise o službi u kojoj se volontira.

JE LI NUŽNO POZNAVANJE ODREĐENOG JEZIKA?

Obzirom da će se obuka održati na hrvatskom jeziku, potrebno je poznavanje istog. Također, na pojedinim funkcijama nužno je poznavanje engleskog jezika, a poznavanje svakog drugog jezika bit će prednost pri odabiru volontera.

NE POZNAJEM ATLETIKU. MOGU LI SVEJEDNO POSTATI VOLONTER?

Naravno. Puno je različitih volonterskih funkcija koje ne zahtijevaju opširno sportsko znanje. Dokle god si motiviran/a i entuzijastičan/na pomoći drugima, želimo s tobom surađivati.

GDJE POMAŽU VOLONTERI?

Ovisno o službi, volonteri pomažu na stadionu, na Fontanama za vrijeme natjecanja u bacanju kugle, na Trgu bana Josipa Jelačića na Zagreb City Challengu, na službenom aerodromu te u hotelu.

TREBAM LI POSJEDOVATI VOLONTERSKO ISKUSTVO?

Ne trebaš. Naravno, prednost je volontersko iskustvo sa drugih događaja, posebice iz područja sporta.

UKOLIKO BUDEM ODABRAN ZA VOLONTERA, A KASNIJE SAZNAM DA SE NEĆU MOĆI OBVEZATI, JE LI MOGUĆE ODUSTATI OD VOLONTIRANJA?

Naravno, razumijemo da se situacija može promijeniti. No, molimo te da prije nego se prijaviš za volontiranje razmotriš kada možemo računati na tebe.

ŠTO NAKON PRIJAVE?

Nakon završetka prijava, proučit ćemo sve prijave i odlučiti koje osobe će biti pozvane na razgovor. No, ne brini, sa svim prijavljenim osobama bit ćemo u kontaktu putem e-maila.

MOŽEMO LI ZADRŽATI DOBIVENU OPREMU?

Da. Svu opremu koju dobiješ kao volonter smiješ zadržati nakon završetka Memorijala.

POSTOJI LI VOLONTERSKA NAKNADA?

Volonterski rad ne podrazumijeva novčanu naknadu. Međutim, sigurno ćeš profitirati! Bit ćeš blizu odvijanja natjecanja, u svakodnevnom kontaktu sa natjecateljima, VIP i službenim osobama te gledateljima, a dobit ćeš i priliku steći nove prijatelje.

KAKO ĆU SE PRIPREMITI ZA SVOJU FUNKCIJU?

Priprema ovisi o funkciji koja će ti biti dodijeljena. Svi volonteri nužni su proći obuku koja će biti održana u rujnu, nekoliko dana prije početka Mitinga.